stallet, läxa, cupcake

Hej! Blev en liten snabbis på stallet! Var där i 10 min och fyllde hö till Mira när Malin mockade! :D sedan skörde vi runt lite med Malin bakom ratten! Vi gick även in på konsum, lite lagomt hästiga och köpte ingredienser till bakning! Malin gjorde super goda cupcakes som blev kvällsfika! Gjorde ochså läxa i Svenska då vi har prov imorgon! Hoppas att det går bra ;D Vi hörs mer imorgon!
/Kram!!

en dag kortare...

...till helg!! Älskar helg! Då får jag rida min prins igen!
 
Idag har jag iallafall bara varit på skolan. Ska göra läxor ikväll och kanske fara på stallet. Har lix inget vettigt att göra hemma så varför inte vara på stallet?? Har inte så mycket mer att skriva!
/Kram!!

bytt header!

Ja nu har jag bytt headre, igen! Haha!! Är väl ganska nöjd men kände att jag behövde en lite mer höstig header!
/Kram!!

Jippi!!

Det gick så sjukt bra!! Vi började med att hoppa på en hav volt vilket gick lite sådär. Sedan hoppade vi en linje som vi första skulle ha 5 galopp språng och sedan 4. Ingen fick till 4 så vi körde på 5.
 
Efter det hoppade vi en annan linje där det skulle vara 5 galoppsprång men Fred skörde bara 6! Blev lite irriterad, men det är ju jag som inte gör rätt så! Sedan skörde vi bana. Då var jag riktigt på honom och då klarade han det! Kom litet in men jag red verkligen på för vi skulle klara det! Ni ser på filmen att han får hoppa i från långt bort! Duktig kille!
 
Sedan skörde vi samma bana igen. Första rundan gick lite sådär men när jag bara hade en linje kvar kom han igång så skörde hela banan igen! Han hoppade så sjukt fint ! Har aldrig fått samma känsla förut! Hoppade inga höjder, men den känslan! Har aldrig känt den känslan förut! Kommer leva på den länge! :D
 
Pappa är också hemma och han är sjukskriven i en vecka! Vi hörs imorgon!
 
Film sedan idag!
/Kram!!

bra dag?

et inte om jag kan kalla det här en bra dag... Idag när vi var på kalas så började alla säga åt pappa att han skulle åka in och få själp med sin arm ( han har sleminfektion och hela hans arm är uppsvullen ) och så for de och gjorde det. Vi åkte då hem med några andra och då hade vi pratat lite innan om en dam som hade hästar och att det låg en död häst med friggolitskiva över huvudet. Jag började direkt må dåligt. Hästen hade legat där i flera dagar! När vi skörde hem så såg vi hästen ligga där och 2 bran stog och kollade samtidigt som gumman förssökte lyfta den typ. Mådde riktigt dåligt!
 
Nu vill jag höra hur det går för pappa, att det går bra på träningen och få en lång natts sömn! Hoppas ni har haft en bättre dag en jag haft! :(
/Kram!!

kalas och hoppning

Nu har barnen farit hem och om 1 och en halv timme ska vi på ett 1-års kalas! En av mina systrars barn. Sedan lite senare drar man till stallet för att hoppa!! Är sjukt taggad! Ska tänka lugn hela tiden och inte trycka iväg honom. Han får hoppa när han vill hoppa! :D Vi syns senare! Då kommer det troligtvis upp en film sen hoppningen också! :D
/Kram!!

Hektisk dag

Har varit fullgång sedan 9! Vi kom till stallet och skulle ta in hästarna. Då när vi var påväg in med hästarna så hoppar en unghäst ut ur sin järn hage  och skrapar upp bakbenen! Hon är väldigt uppstressad och det är ju bara tur att det är två till tjejer som precis kommer! De tar Fred och jag får tag på hästen! Det är ju en bra start på dagen, visst?? Tur i oturen för såredn var bara ytligga så det blödde inte ens! Skönt! Sedan for vi ut och skrittjobbade i sandtaget vilket gick hur bra som helst. Efter det möte och sedan fix i ridhuset!
 
Nu har jag varit hemma i snart 2 timmar men har lekt med barn, hjälpt till att fotografera barn och varit och köpt lördagsgodis med barn! Så lättroade barn och man känner verkligen att man börjar bli van vid barn nu! De lyssnar på en och respekterar en även om vi är deras "kompisar" :D Nu hoppas jag att vi snart ska äta och sedan blir det bara mys! Kan sova precis hur länge jag vill imorgon men kommer väl inte sova så länge då de ska sova här! Vi hörs mer senare kanske!
/Kram!!

Halv 10

Godmorgon! Klockan är halv 10 och snart cyklar vi till stallet för att rida den bästa! :D Sedam är det möte och efter det fixning av ridhus! Kommer inte bli så bra uppdatering men det får ni leva med! Vi syns sen!!
/Kram!!

Ridning och helgen

Ridningen gick verkligen super idag! Vi red till Floxen. Han var framme för skänkeln och gick super fint när jag skrittade och travade fram! Gjorde lite skänkelvikning över vägen vilket han gjorde super fint! I galoppen så har jag nu börjat jobba han att han ska få en samlad och lite studdsig galopp i hög form! Gick det också bra! Självklart så blir det lite galopp i form också!
 
I morgon så blir det nog skrittjobb i sandtaget med kanske någon kort galopp. Sedan så blir det helgryttar-möte och efter det blir det jopp i ridhuset. Skotta spåret och försöka jämna till det! Är så sjukt ojämnt i ridhuset! Sedan ska även en av våra storasystrars barn sova hos oss! Det blir mysigt!
 
Sen på söndag så ska vi äntligen få hoppa! Är så sjukt taggad! Måste sluta rida iväg honom och låta honom  istället hoppa när han vill hoppa! Ska skärpa min egen ridning! :D
Kort sedan Ida träningen!
/Kram!!

Äntligen helg!!

Precis hem kommen från skolan, och nu är det helg! Ska snart fara och rida Fred i det fina vädret... NOT!!! Regnar och är allmänt kallt. Vi rider ut idag så vi har hoppning på söndag. Skolan har gått bra och varit riktigt chill! Inte gjort nå jätte viktigt och har skrattat sjukt mycket med mina älskade vänner! Vi ses sen när jag har ridit!!
/Kram!!

Godmorgon

Hej! Hoppas ni får en bra torsdag! Själv så är jag hemma då jag har ont i huvudet och magen!  Jag klev inte upp förän nu och det blir en lugn kväll för mig! Ska försöka fara till skolan imorgon så då tar jag det lugnt idag! :D Fred har varit välidgt glad och pig på lektionerna  så jag hoppas han är like glad nu till helgen! Är så sjukt taggad till hoppningen på söndag!
/Kram!!

Onsdag mitt i veckan!

Hej alla!! Har haft kort dag idag, vilket var skönt! känner verkligen att skolan är i gång då vi nu har 2 prov i veckan i 3 veckor! Jippi!! Kom hem vid 14.00 och for till stallet runt 16.30. Höll på att somna precis innan jag skulle fara, men klev upp istället!
 
På stallet har jag varit stallvärdinna ( vilket jag kommer vara varannan vecka och inte vara på torsdag den veckan) och ridit ut på världens bästa Mira! Hon var pigg och glad och sprallig! Galopperade mycket, så hoppas hon är lite lugnare imorgon! Alla ridlektioner är så sjukt duktiga! Inga behöver hjälp med något, de hjälper varandra om det är något!
 
Jag förstår verkligen hur Matilda fortfarande kan leva. Hon smörjer Sheba varje dag i veckan i 3-4 månader om året och då rider hon henne bara 3 dagar av de 7 dagarna! Hon gör allt rätt men Sheba blir ändå värre! Jag har smörjt henne tre dagar nu på 2 veckor och märker verkligen hur jobbigt det är! Man ser alla sår hon har och man märker verkligen att Sheba vill inte göra annat än att klia! Just nu står hon inne i ridhuset på dagarna nu när hon har blivit värre men nu när det blivit så pass kalt borde nog hon kunna gå ut på några dagar!
 
Vi hörs mer en annan dag! Taggar hoppträning på söndag! Första inne träningen! :D
/Kram!!

5 saker ni inte visste om Fred

Hej! Tänkte köra 5 saker ni inte visste om Fred!
 
  • Fred är alltid lös i magen
  • Fred har ganska tunn och kort svans, och kommer nog alltid att ha!
  • Fred HATAR när man pussar han på mulen! Antingen kastar han sig bakåt i panik eller så nockar han en.
  • Fred har hoppat en oxer på 125 cm med mig.
  • Freds bästa kompis är stora nalle björnen Zazzu! De står alltid och äter från samma hö hög även om det ligger en till 1m bort.
Ja nu vet ni lite mer om Fred!
/Kram!!
 

Städat!

Hej! Har nu städat rummet och ätit och lite mer... Skolan gick bra och var klar ganska fort faktiskt! På kvällen har jag nu städat och INTE varit på stallet! haha!! :D Imorgon har vi matte prov och spanska förhör. Har ganska lätt för båda ämnena så kommer nog gå bra hoppas jag! Taggar så sjukt mycket till hoppning just nu! Ska hoppa på Söndag och hoppas vi kan hoppa mycket titthinder!
/Kram!!

Nu- sängen

Hej Har haft en rolig dag! Skolan gick faktiskt ganska fort och hemma har jag bara tagit det lugnt! For sedan till stallet och kollade på sista gruppen så de hade hoppning! De var så duktiga ;D Imorgon är det en väldigt lugn dag- NOT! Proppat med lektioner och går det halv 4! Men det blir säkert bra! Vi hörs då!
Vad tyckte ni om bilderna föresten?
/Kram!!

Bilder 22 sep

Några kort, har säkert 50 till som är bra! Tack  Matilda!
Dressyr bilder kommer någon annan gång!
/Kram!!

Inskrivning+ ridning+ bilder

Hej! MIn dag har varit fullspäckad! Hade inskrivning för konfa från 11 till halv 2, sedan dirakt på stallet för att rida till Floxen. Gick super bra! Sedan så tog syrran kort på mig och Fred vilket blev super! Nu har jag ätit klart och ska precis börja se på kort! Ni får se på korten ikväll ellr imorgon!
/Kram!!
 

Kvälls mys!

Hej allihopa! Vi i familjen har nu haft lite kvällsmys! Dipp och chips! Imorgon ska jag på inskrivningen av konfan och jag ska rida. Ska nog också bli fotograferad med Fred också! Kul med nya bilder ;D Bilder från idag kommer imorgon istället! Orkar inte fixa idag! Hejdå och sov gott!
/Kram!!

Dreesyr träning

Alltså skit vad bra det gick! Vi tränade lite förvänd galopp och att ha honom rakricktad! Han var fin men det var varmt och jobbigt! Han är så rolig att rida nu när har är arbetsvillig! Ida som jag tränade för såg också stor skillnad på honom sen före sommaren! Ni kommer få se lite kort senare idag!
 
sedan förra träningen.
/Kram!!

Finaste ponnyn

Hej! Idag har jag ridit både Sheba och Fred! Sheba var fin men red inte så länge.
 
Fred var så sjukt fin! Han har aldrig varit så fin! Han var så pigg att jag var tvungen att ta bort dress jag har aldrig ridit utan spö på honom sedan jag började rida honom! är så glad! Han var värsta superman i traven och i galoppen var han på bakbenen hela tiden, även om jag ökade ganska mycket! Lätt att ta tillbaka honom till en lugn galopp! Gjorde några fattningar från skritt också som inte var något problem!
 
Imorgona ska jag rida dressyr lektion för Ida vilket som ska bli kul! Ridit för henne två ggr innan och en av dem var precis innan sommaren vilket inte gick så himla bra så hoppas han är lika fin som han var idag!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan äta lite och efter det drar jag till UG! Ska vara med Alva och Wilma där, vilket kommer bli roligt! Vi hörs senare!
/Kram!!
 

Vill bara säga tack!!

Jag måste bara säga tack till alla som läser min blogg! Förut var jag överlycklig om det var 3 som läste och nu några dagar har jag haft närmare 15 stycken! Är så sjukt glad! Tack så sjukt mycket! Fortsätt och kommentera så blir det ännu roligare att skriva ;D
/Kram!!

Torsdag

Hej! Hemma från torsdag! Gick bra. Igår glömde jag att skriva att jag red också! Red och skötte om Mira, vilket gick super! Inga krav alls, galopperade mest i spöregnet! Haha! ;D Ska snart till stallet och vara stallvärdinna så vi hörs!
/Kram!!

Vuxna är bäst!

Hej jag vill bara skriva en sak här... När jag skrev ett inlägg lite längre ner hade jag haft den värsta efm i mitt liv. Var jätte ledsen och tårarna kunde inte sluta komma! Men nu är jag på bättre humör och vill verkligen skriva det här. Vi har jätte många vuxna man kan prata med! De lyssnar och hjälper en till 110 % och gör verkligen allt för oss!! T.ex. så är det en tjej som inte är på stallet så mycket längre som anordnade en stallvärdinne övernattning ! Vi hade verkligen super kul! Fick mat, grupp lekar och vi fick rida för en instruktör! Vi hade super kul och det uppskattar jag så sjukt mycket att de tre vuxna la ner tid att fixa till oss! Vi har även mycket vuxna i stallet men problemet är att nu har alla flyttat sina hästar till andra stallet så nu är det mest ungdomar som syns i stallet om man inte tänker på kvällarna då det är instruktörer! Tycker verkligen att alla på klubben gör ett bra jobb och kämpar, men den där efm blev bara för mycket! Hoppas att ni alla förstår!
/Kram!!

Vår ridskola och andra ridskolor

NRK är en väldigt liten ridskola och vi får då helt andra möjligheter med våra hästar! Nordmalings ridsklubb: * Vi är en klubb som drivs helt idéelt, vilket ger en turen att om man jobbar håst kan man få något för det. * Vi har endast 9 hästar så man har inte så många att välja på. * Man kan vara helgryttare då vi inte har ridlektioner på fre-sön. Man sköter om hästen som sin egen. * Vi som ridit längre har som en "egen" häst som man får utbilda/forma som man vill. * Vi har som en "egen" häst så det blir väldigt jobbigt om de bestämmer sig för att sälja ens bästa vän. * Man har alltid en liten oro att klubben ka läggas ner då vi inte är så många och vi äger klubben själv med endast lite stöd från kommunen. * NRK kan man alltid fara till om man mår dåligt. Det är ens andra hem! Andra Klubbar: * Man rider oftast en-2 dagar på ridskolan och rider då inte alltid sim favorit. * Det finns upp till 20-30 hästar och man har mycket olika hästar och rida och då är det svårt att få samma band man får som när man rider hästen 3 dagar i veckan. * Klubben drivs inte idéelt och man har folk som arbetar på klubben. * Man kanske inte ens äger klubben själv utan att kanske kommunen rår om den. * Man kan få rida finare hästar då de har mer olika hästar som inte måste funka på alla lektioner. * Man får kanske inte samma band till klubben då man inte är där lika ofta. Jag vill att alla ska förstå att jag inte menar att alla klubbar har det så här, men vår klubb ser ut som jag skrivit! Vi får veta allt, både fram och bak sidan, vilket kan vara riktigt jobbigt ibland men även kan vara riktigt skönt!
Älskar dig! /Kram!!

skoljogg

Hej! Har varit på skolan till nu och har haft skoljogg. Det regnade hela tiden men klarade tiden med 10 min! Nöjd!
Ska städa här hemma, läxa och sedan ska jag på stallet då det är TS-möte! Jag känner att det funkar bra med det hära att inte vara på stallet! I måndags var jag på stallet, tisdag var jag hos Vickan i hennes stall och idag ska jag på möte! Haha!! :D Vi hörs mer sen! /Kram!!

Vickan

Hej! Haar nu ätit hos Vickan och hjälpt henne rida! Hon måste ju ha den mest underbara ridtravare! Hon har ridit in henne helt själv och hon är super fin! Har inte kommit till galoppen än , men den kommer! :D
 
Vi höres mer sen! Vad tyckte ni om bilderna?
/Kram!!

Bilder från P&J!

Bilder från hoppningen i helgen! Bättre sent än aldrig ;D/Kram!!

Hej från skolan!

Hej! Ska snart ha Geografi och det går väl som det går! Fattar verkligen alla bloggare vad ni menar med att det är roligare med kommentarer!
/Kram!!

Godmorgon!

Godmorgon allihopa! Ni blir bara fler och fler på bloggen vilket är skit kul! Först skrev jag so m bara för mig själv haha! :D Idag blir jag nog borta helaa kvällen men något inlägg blir det nog! Vi höres! :D/Kram!!

Godnatt!

Ja jag for till stallet ändå... Gick med syrran då hon skulle smörja Sheba och kollade då en stund på sista gruppen!  Något jag alltid gör och ni kanske märkt, är att styckeindela, men när jag har gjort det och sedan publicerar så dras hela taxten ihop! Blir galen! Får se om det blir så nu också, men det märker nii väl! xD  Vi syns imorgon, då jag ska följa med en kompis hem och ha lite privat lektion för henne på sin häst! Ska bli kul! Vi hörs!/Kram & Godnatt!! 

Min vecka

Den här veckan ska jag faktiskt ta det lugnt på stallet! Känner att jag behöver vila lite ifrån det efter helgen! Måndag, tisdag, onsdag: Stallfria dagar om det blir som jag tänkt! Kan man far till UG imorgon om man får med någon kompis?? Torsdag: Stallet och vara stallvärdinna. Fredag: Kanske ridning, kanske inte. Annars så har världens bästa storasyster sagt att hon kan rida Fred och Sheba åt oss! Lördag: Ganska säkert att det blir stallfri dag!  Malin tar och rider ut på hästarna! Söndag: Rida ut och konditions träna kanske? :D Som ni ser så blir det mindre stall än vanligt! Känns båd skönt och lite tråkigt, men behöver en lugn vecka känner jag! Ska prata med några kompisar om vi ska göra något kul i helgen! :D/Kram!!

barn ungdom vuxen

Vi kommer alla att vara barn, undom och vuxen. Kommer börja skolan, bråka med föräldrar och bilda familj. Men varför är det då så att några vuxna inte kan lyssna på oss barn och ungdomar? Igår på mötet pratade vi om både jobbiga och viktiga saker om ridklubben. Vi pratade om att det är för lite instruktörer och att vi går knapt runt. Det är jätte jobbigt att höra då man tycker att det går så bra på klubben just nu! Inga bråk och alla hästar är friska. Det som var väldigt frustrerande är att många av de vuxna klagade bara och sa negativa saker, och de är inte ens där? Tycker att det är väldigt konstigt att man pratar om saker när man inte engagerar sig i klubben! Och så har vi vissa personer. De flesta som är med där var på klubben mycket för kanske 10 år sedan eller är inte där mer än 1 gång i veckan så de ser inte hel heten. De ser klubben genom papper och resultat och klagomål de får genom mejl. De ser inte både det positiva och negativa om klubben. Vi ungdomar ser helheten. Vi ser om någon häst mår dåligt, om rideleverna mår dåligt, om stallet är skitit m.m... Då när vi sitter på det där mötet säger de jätte mycket negativt och när vi ungdomar försöker säga något viktig så är en av de vuxna så j*vla taskiga och viftar bara bort det som om de inte hört! Blir så arg!  De pratar om att det är så många hästar som mår dåligt, inte ska vara här och  borde säljas utan på att tänka på att de pratar om våra älsklingar! De säger att vi ska ha hästar så om man tar i munnen på hästen ska den söka sig neråt och att alla ska kunna öppna och sluta och galoppombyten och ska hoppa allt man styr på och gudarna vet vad! Finns det sådana ridskolehästar? Vi äger inte en ända, och det tycker jag är bra! Våra hästar älskar att jobba även om de behöver mycket hjälp och stöd, de gillar att hoppa om man hjälper och stöttar dem och de älskar att vara ute i skogen, men de är inte maskiner som gör allt man vill. Alla våra hästar får leva som hästar och de får göra allt en privathäst får göra. De går i form om man jobbar rätt och de gör oftast sitt bästa.    Tillbaka till ämnet var iallafall at jag menar att några vuxna ska tänka sig tillbaka till vår ålder och förstå att även vi har bra idéer och har frågot och svar. Igår fick inte vi ett ända tack för det vi har gjort på klubben men det fick då ridlärare som har slutat och alla vuxna fjäskade bara för att få tillbaka henne. Tänk er att ni säger något viktigt till en vuxen och de voxna tar det som man är tre och svamlar på. T.ex.Jag" Hur blir det med tvättmaskinen som är sönder?" jag får till "svar" " Apropå tvättmaskinen så letar vi efter en ny tvättmaskin" Och personen kollar endast på de vuxna, inte på den person som har frågat frågan för den personen inte är 18 år. Jag kunde lika gärna har sagt "Jag är en prinssesa och jag är 3 år gammal!" Skulle ändå inte fått något svar! Så när min mamma kom så blev det en lättnad! Hon sa bara positiva saker och sa alla sakker vi inte vågat säga efter mötet till ordförande! ÄLSKAR DIG MAMMA!!!   Så att alla vet så drar jag inte alla vuxna under ett strå. Vi har 2 vuxna personer som man kan säga skaer till som rör till stallet och det är mamma och Elin! Ni är bäst! De vuxna jag älskar på stallet mest är de som hjälper till och inte bara kollar på papper! Alla instruktörer, och vissa föräldrar på klubben är så sjukt bra! Lyssnar och hjälper en om de kan!  Blev ett lågnt inlägg och lite svårt att hänga med i men behövde verkligen skriva av mig!Klubben! Vad skulle jag göra utan dig?/Kram!!

Godmorgon måndag!

Kan inte säga att jag är så taggad på skolan! Jag har orgentering idag och det får en stor DISS!! Sen ikväll ska jag skriva om ett ganska viktigt ämne för mig och hur min plan ser ut i veckan! :D Vi hörs senare och hoppas ni får en bra dag! :D
/Kram!!

Träning!

Träningen gick väl så där... Han vägrade att gå förbi vattenmattan som låg utanför vilket gjorde att det blev svårt att rida övningen vi skulle rida. Vi red låga hinder och la mycket volter! Sedan hoppade vi en ganska lång bana på 80 kanske med kombination och en S-båge och annat. Vi skulle rida i samma  tempo som i uppvärmningen vilket Fred inte orkar. Blev konstigt tempo och mång avbrot och dåliga vägar. Fram till det här var det inte så kul då jag även var jätte trött!
 
Sedan höjde vi och hoppade 90-100 cm och då skulle jag rida i ett vanligt tempo och då gick det äntligen bra! Han flög över varje hinder uyom sista i S-bågen! Då smet han förbi. Tog om hela S-bågen och han flög över utan problem! Det som var så j*vla synd var att när mamma filmade mig så var minnet fullt på kameran... Så fick ingen film på sista som var den rundan jag var nöjd över, men det kommer väl fler gånger! :D
 
Nu ska jag gå och duscha och sova! Grinade när jag åkte hem för att jag var så less, en jobbig eftermiddag och pricken över i-et var att jag inte fick någon film!
/Kram & Godnatt!!

Övernattning! P&J!

Vi har haft så sjukt kul på övernatnningen i helgen! Alla bran har sovit och har varit super trevliga! Jag råkade slänga en plastflaska på en av deltagarna, men hon brydde sig inte! Fick dåligt samveter dock! Jag har grym kasttecknink känner jag ;)
 
PAY & JUMP gick super bra! Hoppade en bana på 80/90 och han for på sidan på ett hinder, men har aldrig haft en så bra känsla förut! Var skit kul! Det måste vi göra om!
 
Har inte haft den bästa eftermiddagen men det ska bli ändring på! Ska fara och hoppa snart, så vi hörs senare! :D
/Kram!!

Underbara hästar

Vi har verkligen sjukt underbara hästar på stallet! De är inte mångaa, men de är bäst! På en av mammas nybörjar lektioner så skulle barnen trava. För ett år sedan med samma hästar skull det inte funkat, men något har häst över sommaren. Barnen rider på långa tyglar och i otackt (som man gör som nybörjare) och hästarna lyssnar på allt!De smakcar och trycket lite lätt med skänkeln och hästarna travar, sedan tar de i tyglarna och hästen stannar direkt! Är så sjukt imponerad över hästarna! Älskar dom! Tänkte ta en liten presentation på ponnysarna först!
 
Fresca
Fresca är vår minsta häst och hon är en B-ponny och är tävlad högst av hästarna. Hon tävlade upp till LA för 3-4 år sedan och är även väldigt fin i dressyren! Fresca funkar på alla lektioner. Hon brukar även ridas av de minsta vuxna och det är inga problem! Hon är en väldigt maxad B-ponny och tar mycket vikt. Ibland, när hon inte varit ute på länge kan hon få lite bus i benen, men är hon ute i skogen och busar ibland är hon helt perfekt på ridlektionerna!
 
Jolly
Jolly är en häst vi har på foder. Hon är en liten och kraftig C-ponny som även hon funkar på alla lektionerna! Hon är den lite piggare hästen och jobbar fint i form om man jobbar för det själv! Hon har aldrig gjort något dumt i ridningen men i hoppningen när det blir lite högre kan hon bli lite osäker! När hon väl har hoppat fram så hoppar hon som ett tåg! :D
 
 
Sheba
Scheba är en new forest D-ponny som är helt otrolig! Hon har verkligen kroppen imot sig men gör det bästa av situationen ! Hon är arbetsglad och gör sitt bästa. Min syster Matilda gör verkligen ett underbart jobb med henne! Hon har även eksem men hon mår bra om man bara köter om henne! Hon kan tycka det är lite läskigt att hoppa, men rider du rätt och stöttar henne så hoppar hon!
 
 
Fred
Fred är vår yngsta ridskolehäst och D-ponny. Han funkar även han på alla lektioner! Från nybörjare till hopplektioner och dressyrlektioner! Han är även helt underbar att sköta om och gillar att jobba. Fred är tävlad av mig upp till LC med uteslutning och LD kom han runt! Han skulle behöva mer rutin, men skulle nog kunna bli en helt okej tävlings ponny! Det är ju han ni hör mes om på bloggen då han är min favorit och helg häst!
 
Alla kort utom några få är tagna av min syster Matilda! matildawaringstam.blogg.se
/Kram!!

Godmorgon lördag!

Hej och godmorgon! Är verkligen skit trött men tänkte bara skriva ett snabbt hej innan jag ska packa klart och fara! :D mamma och pappa ska fara till IKEA så jag och mattis äter på stallet! Jag ska försöka få ritten filmad iallfall! Vi syna imorgon!
/Kram!!

jag är hemma..

men Matilda och lovisa och Lovan är på UG! Jag skulle gärna ha följt med men kände att jag inte orkade! Kommer bli en väldigt lång och rolig helg ändå så vill bara ta det lugnt istället! :D Kommer ha skit kul!
 
Imorgon blir det tidig morgon då jag ska vara där runt 8 och sedan stannar jag där resten av dagen/natten! Idag flätade jag Freds hel svans innan han gick ut igen så att han får en vågig svans Jag hoppar en bana på 80-90 cm! Oroa er inte, jag sprutade på ordentligt med myggmedel! :D sen har vi övernattning med 19 underbara barn och ungdomar och söndag är det möte kl 2 och klockan 6 har iv hoppträning! Jippi!! Vi ses igen på söndag! :D Kommer minst ett tidsinstält!
/Kram!!
 

hemma och vänder

Nu har jag kommit hem från skolan men ska bara äta lite och sedan rullar cykeln mor stallet!! Ska städa, rida och ha möte för imorgon! Vi hörs senare! Ska packa när jag kommer hem också... Jippi!! NOT! Haha hörs! :D
/Kram!!

08.40

Ja klockan är 08.40 och jag är inte i skolan :D börjar halv 10 idag och det är skönt! Sen när vi slutar är det stallet som gäller! Fixa lite saker och sedan packa för i morgon och handla mat och godis!
 
Idag blir det en lugn ridtur ut iskogen! Skritt och trav och knaske en kort galopp. Hästarna är ju vana att vi m 2 dagar i veckan men den här veckan blir det bara en. Nu ska jag göra mig klar till skolan! Kommer nog ett inställt under helgen så ni har något att läsa om :D
/Kram!!

Sen kväll igen!

Är hemma från stallet nu och har inte ätit middag än! Blir riktigt sur på mig själv! Fixa mat kvinna! HAHA!! xD
 
Blev typ lika dant som igår, samma saker skulle göras! Det var hel 5(!) stycken som anmälde sig! Så nu är det 18 som är med och sammanlagt så blir vi 26 som ska sova där! Hoppas det blir lika smidigt som de andra övernattningarna då alla barn har sovit och ingen har farit hem! Det är alltid vi som går in och väcker barnen också! Haha! När vi var med på övernattningar så väckte vi dom runt 6-7 tiden och de har inte väkt oss när klockan är 9 :D
 
Imorgon har jag sovmorgon och slutar halv 3! Ska till stallet ochrida och fixa till imorgon och kommer bli en väldigt lång och rolig helg! Dålig uppdatering dock och det förvarnar jag för redan nu!
/Kram!!

Hello!!

Nu äntligen kan jag skriva! Försökte komma in för en hav timme sedan men kunde inte... Nu funkar det iallfall!
Har haft en chill dag idag som alla torsdagar är. Var inte med på gympan men var ute och gick ändå! Nu är jag ännu mer förskyld men det är bara att gilla läget!
 
Ska till stallet snart så ska ätaa något innan! Vi hörs senare!
/Kram!!

Hemma igen!

Hej! Är hemma från stallet! Gick med mamma och Matilda till stallet vid 17.00 och kom hem nu, 20.30! Lång dag och har inte ätit middag än! Blir kebab tallrik! Så sjukt gott! Blev iallafall ganska mycket jobb på stallet då stallvärdinnan inte var där för hon är sjuk! Vi hjälpte till så att hästarna var klara i tid och kastade ut hö till alla hästar och släppte ut dom! Sen gick vi hem också!
 
Det ska bli sjukt kul i helgen! Lördag är det både P&J och övernattning. Det är 13 anmälda just nu och det är en dag kvar att anmäla sig! Vi kommer ha så sjukt kul! Sedan på söndag är det hoppträning för Camilla!
 
Vi hörs mer sen, ska nu sätta mig och äta!
/Kram!!

Min dag

Hej! Har inte haft tid att blogga då jag måste ha en dator för att blogga! Idag har vi iallfall haft en vanlig dag med vanliga lektioner.. Vi slutade kvart i 2 och då kom Storasyster och skjutsade hem oss! Barnen stannade hos oss när hon for och tränade! Barnen är så sjukt söta! De känner oss verkligen oss nu så de ville inte hem när hon kom! Haha! :D
 
Ikväll ska jag kanske till stallet, vi får helt enkelt se! Annars ska jag göra lite läxa osv...
Bjuder på en bild på mig och Fred för 2 mån sedan! I helgen hoppas jag på nya bilder!
/Kram!!

skola imorgon

Imorgon blir det skola! Har jätte mycket läxa men har gjort geografi och svenska så har samhälls och NO kvar! Tänkte göra det imorgon på läxläsningen eller efter skolan!
 
Har anmält mig til P&J och hoppar 80-90 cm. Alltså en blandning på 80 och 90 :D Tänkte snart gå upp och duscha men ska först se på idol!
/Kram och godnatt!!

2 månader

Det har häst så sjukt mycket i dressyren med Fred! Nu är han lätt i handen och fattar galopp utan någon större ansträngning. Förut fick man verkligen kämpa för att få en bra galopp fattning och man kunde bara drömma om en fin avsaktning! Här kommer en bild från innan sommaren och nu!
Ser ni någon skillnad?
/Kram!!

Godmogon

Fortfarande sjuk... Jobbigt! Vill inte komma efter i skolan från början! nu har jag ont huvudet och kroppen är som spagetti... Är hamma idag så på onsdag borde jag vara fit for fight! Idag ska jag försöka städa mitt rum! Det behövs verkligen men jag hatar att städa!
Hopas ni får en bra dag!
/Kram!!

pay & jump

Ja ni hörde rätt! Jag ska va med på min första pay & jump på lördag! På fredag ska vi planera och städa till vår övernattning som är lör-sön! Lördag blir en tidig morgon då det är P&J och sen så har vi övernattning för alla ungdommar på klubben! Sen på söndag har vi hoppträning för Camilla!
 
Jag tänkte hoppad en klass på P&J och det blir nog 90cm. Fred känner inte någon större skillnad på 80 elr 90 så jag kör 90 :D Sen på söndag är det Camillaträning så vill inte hoppa 2 klasser! Jag tror nog att han orkar hoppa två dgr efter varandra! Han har verkligen fått upp konditionen och styrkan!
 
Jag är iallafall sjukt taggad på helgen! Träffa alla underbara på klubben och leka massor och hoppa massor!! :D Hoppas Fred är på bra humör bara ;)
 
/Kram!!

kolik

Jag tänkte berätta lite om kolik från mina egna händelser.
 
Kolik är ett samlings namn för att ha ont i magen. Hästar kan ju inte kräkas och får då istället kolik. Kolik är väldigt farligt och kan även vara dödligt om man inte märker det i tid. Fred brukar få kolik/kolikkänningar 1-2 gånger om året. Han har alltid haft problem med magen och är konstant lös i magen. Första gången som Fred fick kolik när jag var med var förra året på höst lovet tror jag. Det var på en måndag och mammas lektion hade hoppning. När jag kom dit så låg Fred ner. Då frågade jag stallvärdinnorna om han hade legat ner mycket och de sa att de sett han ligga några gånger innan. Jag tog då ut han i ridhuset och började gå och gå och gå... När jag hade gått med han i över 1 timme så ställde jag in han. Han stog på benen en liten stund men sen började det igen... Gick och gick och gick med honom. Han blev bara sämtre. Han fick världens kramper och mamma ringde veterinären vid 00.00. Hon sa att vi skulle ha ringt direkt han fick kolik. Jag fick jätte mycket skuldkänslor. Jag trodde verkligen att han skulle dö! Varje gång han fick en kramp gick han super fort bara för att han inte skulle lägga sig! Han hade så ont!
När veterinären kom så skulle han få en sond genom näsan. Han ville inte svälja så han började blöda jätte mycket från näsan! Jag började grina och gick ut från stallet. Det var hamskt att se! Jag trodde han skulle dö! Han hostade jätte mycket bara för att han inte ville svälja. Jag gick in igen efter 10 min och då hade de fått in sonden genom näsan ner till magsäcken och han fick vatten och något annat för att få bort förstoppningen. När han fått det så skulle han få dropp. Klockan var 1-2 och då ringde mamma en helt otrolig person som kom och stog där med honom till klockan 4! Vi for hem och sov.
 
Klockan 9 på morgonen for jag och Matilda till stallet för att gå med Fred i 20-30 min. Fred var mycket bättre och tyckte bara det var tråkigt att stå i box! Han fick ingen mat förän på kvällen och det var nerblött hö och väldigt lite. Vi tog fram en hink till honom så vi hade koll på hur mycket han drack. Vi for dit lite senare på kvällen och då mådde han mycket bättre! Dagen efter fick han gå ut efter att han ätit sitt hö inom hus!
 
Han vilade i två dagar och på torsdag fick han börja gå på lektion igen! Han gick lugnt den helgen och på måndag var han helt bra! Det var andra gången han fick så alvarlig kolik att man var tvungen att ta dit veterinär.
 
I April tror jag det var så var jag där på kvällen för att fodra. Fred hade ett litet sår så ja skulle tvätta det och tog ut honom i gången. Matilda började fodra och då visste jag att något var fel. Han kollade inte ens på höet. Jag gick in med han i boxen igen och han försökte inte ens ta höet när iv gick förbi. I hans box såg man också att han hade rullet sig. När han stod i boxen så försökte han rulla sig. Jag tog ut honom direkt! Vi ringde mamma och hon ringde veterinären. Veterinären kunde inte komma direkt men hon skulle ringa innan hon skulle åka till oss. Vi gick med Fredi 1-2 timmar oc då mådde han bra! Vi ringde mamma och hon sa att veterinären inte behövde komma. Vi hedde in han i boxen igen utan hö och hände in vatten. Mitt ii natten så vill jag verkligen cykla till stallet men gjorde inte det. Han mådde bra dagen efter!
 
Ja det Freds historia om kolik! Jag tror att jag alltid kommer vara orolig att han kommer få kolik och jag blir t.ex. jätte orolig när han håller sig ute i skogen. Då tror jag direkt att han har kolik. Jag tycker det är fel av veterinärer att säga att vi skulle ringa dirakt och att han inte skulle ha haft ont om vi ksulle ha ringt tidigare! Jag har alltid den där tanken att jag ska komma på morgonen och att han ligger där död av kolik!
 
Har eran häst någon sak som ni är oroliga över hela tiden?
/Kram!!
 

förskyld!

Jippi! NOT!! Efter en hård helg så hat jag så sjukt ont i halsen, trött i kroppen och lite frusen. Bestämde mig för att vara hemma idag pch vila upp mig så att resten av veckan funkar som den ska! hoppas vi inte får så mycket läxa bara! ;) Ni kommer  väl höra av mig lite mer en på vanliga dagar!
/Kram!!

Äntligen hemma!

Hej! Vi for från stallet som planerat vid halv 7. Jag sov nästan hela vägen upp. För Mira och Malin gick det jätte bra! I LB, som även var stilhoppning, kom Dom 2:a i klassen och delad 1:a plats i mountain horse! Det gick verkligen jätte bra! Det var finalen i mountaio horse så hon blev även kvalad ner till Strömsholm! Vet inte om hon kommer fara dock, det är tredje året hon blir kvalad. Hon vann iallafall en mountain horse hjälm, mountain horse stigbyglar och ett mountain horse schabrak! I LA:n Så gick det inte så bra... Hon blev utesluten men Mira var tvungen att stanna för att inte krascha. Malin hoppar ju som vanligt på stång men idag hoppade hon på tredelat och blev för stark. Mira hoppade fina språng men hon var alltså tvungen att stanna för att inte krascha för hon gick för fort! :D
 
När vi kom hem tog vi in hästarna och for till Floxen istället och galopperade mycket där! Var för långt att rida till Mo kände vi! Det gick bra! Han tog halvhalterna jättebra och allt!
 
Vid 7 ska vi upp till syrras och vara barnvakt! Det blir mysigt! Har jätte ont i halsen dock...

De saker Malin vann! Kan vara annan modell på hjälm och stigbyglar!
/Kram!!

rida själv


 
När jag gick på vanlig lektion så tyckte jag det var jätte svårt att rida dressyr själv, utan att någon sa vad man skulle tänka på/ göra. Nu rider jag nästan alltid dressyr själv och har lärt mig att ta vara på ridningen ändå! Tänkte skriva upp några grejer som är bra att tänka på!
 
  • Bestäm dig för vad du ska träna på innan du sitter upp. T.ex. formen, sitsen, skänkelvikningar, övergångar...
  • Ha en övning du ska rida. Kolla på hippson.se efter dressyr övningar och följ den. Mycket lättare att göra halter om man vet exakt var den ska va. Om du inte hittar någon övning kom på en själv! T.ex. Rid på en volt, skritta en kvart, trava en kvart, galoppera halva, osv....
  • Prata med dig själv när du rider om hur du ska rida. Man vet oftast om vad man gör för fel, så på min dig själv om dina fel! T.ex. Nu ska jag tvära ännu mer på den här skänkelvikningen.
  • Om det inte går bra, allt blir pannkaka, be en kompis om hjälp eller någon i stallet om hjälp! Om det ändå inte går med det du tänkt, göt något annat du vet som går och gör det svåra när du har någon som kan hjälpa dig! Man blir aldrig fullärd och fråga människor runt om dig om hjälp!
 
Ja här har ni några tips om hur ni gör ridningen mer lyckad! Hoppas ni gillar det!
/Kram!!

Godmorgon söndag!

Hej just nu när ni läser det här är jag nog i Vindeln på ponny tävling! Kommer komma hem runt 3 och då ska jag och Matilda rida till Mo och rida intervaller! Konditionen ska på topp!! Sen när vi kommer hem från stallet ska vi äta och sedan upp till syrran och vara barnvakt! Ska bli mysigt.
 
Den här veckan har jag inte haft många stunder! Mycket stall och skola och nu i helgen har jag inte haft mycket vilotid! Hoppas alla får en bra dag!
/Kram!!

Hemma efter en lång dag

Kom hem från båtturen vid 4 och for till stallet så vi var där typ halv 5. Vi red till sandtaget som planerat och klättrade i skritt! Bra träning! Sedan tog vi två varv på volten ( volt med några hinder). Fred var så sjukt pigg! Imorgon blir det Mo och MYCKET galopp! Måste rida honom less så han inte språngs under veckorna! Blir ju inte så mycket galopp då! ;D
 
Imorgon ska jag med storasyster på tävling i Vindeln! Vi kommer fara runt halv 7 och när vi kommer hem ska vi rida och efter det ska vi vara barnvakt! Ska försöka blogga imorgon, men kkommer nog inte bli så mycket!
 
/Kram!!

godmorgon

Idag ska vi kanske fara ut med båten en sista gång! Mormor och morfar ska ngo också med!
 
Hästarna ska vi fara med till sandtaget och klättra! Blir kanske någon kort galopp också! Mer vet jag inte om dagen, tar det som den kommer! Just de! Jag ska nog rida Gamtanten Milly idag också! Ska först skritta henne upp för Torsjön och sedan rida mjukgörande på banan! Hon älskar verkligen att få jobba, och de är väl tur!

/Kram!!

Ghaaaa!!!

Alltså skit vilket pass!! Har aldrig haft en sån här bra skänsla förut! Han var serkligen super taggad, kollade på allt och ingenting vilket är bra i dressyren men inte i hoppningen! När jag började jobba väntade han bara på att jag skulle göra något! En perfekt dag att träna på övergångar!
 
Jag skörde först trav på kortsida-galopp vänd snet igenom-trav kortsida. Så gjorde jag några gånger och sen började jag köra från skritt! Alltså den sjänslan! KOmmer leva på den länge, det trycket i baken hans! Han har aldrig varit så arbetsam och pigg och skänslig! När  jag hade galopp-jobbat i kanske 20-30 min så avslutade jag med att galoppera mellan 2 bommar. Skulle vara runt 5 galoppsprång och rullade över det en gång. Han fattade en bra galopp från skritt, fick ett konstigt avstånd till bommen men istället för att slängtrava över så tog han ett litet och fint galoppsprång övetbommen och galopperade perfikt till nästa bom!
 
Jag vet iallafall att om det inte går bra i hoppningen kan jag ju börja med dressyren! Måste bara lära mig att ta med hans fina dressyren i hoppningen! Han är inte nog stark för att ha en bra galopp med högt huvud men det ska vi träna på i skogen! Jag ska iallafall ha en helt otroligt trevlig kväll när jag kommer tänka på det här hela tiden!
Om jag ändå hade kort från idag! Går som bäst när ingen annan kollar och jag rider helt själv!
/Kram!!
 

Äntligen fredag!

Jippi!! Skolan var schill! Började vid halv 10 och slutade halv 3!  Hade kemi, slöjd, lunch, music och sist samhälls! Alltså kan man få en bättre fredag? Förra året började vi 08.10 och slutade 15.25! Så i år är bättre! PLattade  iallafall håret imorse! Var typ lockigt när jag kom till skolan! Där har ni svaret vrf jag inte plattar mitt hår så ofta! Det lockar sig DIREKT!
 
Iallafall... Vid fem ska jag och Matilda till stallet. Tänkte rida mycket övergångar! Ska kolla någon bra övning för det! Han är ju inte så jätte snabb i reaktionerna så det behövs! Vi har kvällsfodringen ikväll också så kommer kanske hem från stallet runt 8 ikväll!
 
Typ så här såg jag ut idag!
/Kram!!

Morgon dagen!

I morgon börjar iv inte skolan förrän halv 10! Moa ska komma vid 8 till oss och vi ska göra en rolig sak! Ni får se imorgon! Sen efter skolan ska jag få fara och rida min prins! Fred ska få så hårt imorgon! Han är ganska pigg på vardagarna så ska rida slut honom imorgon!
/Kram!!

Stallet ochh skolan!

Ja vad ska jag säga? SIsta rasten blev lite konstig... En tjej slog av sin nyckel i sitt skåp osv... Behöver inte säga mer om det!
 
På stallet så behövde jag typ inte göra någonting! Typ kolla så att alla hästarna var klar och fodra och släppa ut hästar! CHILL!! xD Alltså jag verkligen ÄLSKAR mamma elever... De hjälper till på nybörjar lektion och är bara allmänt bäst! Alltid glad och Roliga! Vi skjutsade en tjej till tåget innan vi for hem!
 
Hoppas alla har haft en lika bra och rolig dag som jag har haft! Godnatt!
Bild på tre av mammas grupp!
/Kram!!
 
 

Godmorgon torsdag!

Idag ska mamma, matilda och storasyster till hööks i umeå, men jag måste va i skolna... That´s life! Har typ bara roliga lektioner idag så gör inte så mycket! De ska köpa pälsgalns åt mig hat jag sagt så! xD Ikväll blir det stallet då vi är stallvärdinnor och sedan är det kväll! Nu ska jag fara till skolan så hejdå!
/Kram!!

bloggtävling hos linnolsson.se

Jag är med på den här grymma bloggtävlingen!
 

utséende

Jag är ganska nöjd med mitt utséenade! SJälvklart det finns saker jag inte gillar med mitt utséende, men man får leva med det!
 
Jag förstår inte personer som sminkar, plattar, lockar och allt vad de gör varje morgon i 1 h! Jag skulle aldrig kliva upp varje dag klockan 6 för att sminka och platta håret! Jag lever med hur jag ser ut och behöver inte spackla på mig en massor! Jag har inget problem med folk som sminkar sig varje dag, det är snyggt och fint att sminka sig! Jag kan också tycka det är kul att sminka mig lite ibland och när det är något speciellt, men jag skulle inte orka göra det varje dag! Sover hellre en timme mer!
 
När jag sminkar har jag på mig mousse och mascara, that´s it! Ibland btukar jag platta håret men det händer inte ofta! Jag tycker att det är jobbigt t.ex. om jag kommer till skolan och ALLA säger "Har du plattat håret?". Jaa, jag har plattat håret! Samma sak om jag har på mig mascara. "Har DU marcara?" . Jag vet att om jag skulle ha på mig smink och platta håret varje dag så skulle det inte vara någon grej efter en vecka, men jag skulle aldrig orka göra det i en hel vecka! Självklart skulle det vara kul och sminka och platta håret en dag för alla skulle få en chock när de såg mig! Bara för reaktionernas skull!
 
Iallafall, alla är vackra på sitt sätt och man behöver inte smink för att vara vacker! Du är vacker precis som du är! xD
 Osminkad men plattat hår
 
 
Sminkad och plattad
Lite sminkad på midsommar!
/Kram!!
 
 

Header byte!

Jag har bytt header igen! Har lärt mig hur man "smälter" ihop 2 bilder! Är faktiskt ganska nöjd! Får se hur länge jag har kvar den här! :D
/Kram!!

Onsdag mitt i veckan

Ja nu är halva veckan gjord! Har bara 2 dagar kvar  sen är det... HELG!!! Imorgon har vi bara soliga lektioner och på fredag har vi sov morgon till halv 10! Chill!! Ja vad händer ikväll då? Kanske man drar till stallet? Vi får se! Tänkt nog se på TITANIC ikväll! Har sett den en gång förut, men måste se den igen! Vad ska ni göra ikväll då?
/Kram!!
 

Plattat

Jag plattade håret ikväll para för kul!! Blev inte så bra, men ändå!
/Kram!!

Tisdag= lång dag

Ja idag har det varit en lång dag! 10 min raster hela dagen och lunch vid 12.30! Alltså av 7 lektioner har vi antecknat/ skrivit på 6 stycken! Och inte bara lite! Har jätte ont i handen just nu! Idag tänkt jag göra spanska och inte göra så mycket mer...
 
Här har ni en liyen planering om hur helgen ser ut:
Fredag: Vi rider dressyr! Antingen för mamma eller själv. Kör det vanliga. Han ska vara avspänd och jag ska få en bra skänsla! Mycket galopp!
 
Lördag: Vi far till Mo och konditionstränar hästarna. Ska försöka köra 6 längder nu!
 
Söndag: Vi far till sandtaget och klättrar! Endast i skritt och klättrar högst i 15 min! Väldigt jobbigt för dem!
 
Ja så ser helgen ut! Hur ser eran ridhelg ut?
/Kram!!

Dressyr på Mira


 
Ja det gick väl bra. Hon blev lite spänd lite nu och då men hon kötte sig ändå! Brandmännen var där och gick kring och då blev hon väldigt spånd och tidig men hon slappnade av after ett tag och kötte sig!
 
Kollade även på sista gruppen! Alla var super duktiga och alla hästarna såg super fina ut och avslappnade ut! Jag åkte med Moa hem, tack för skjutsen Lena!! :D
Vill också rida dressyr! Riktig trimma!
/Kram!!
 

Dagen

Ja idag har det inte hänt så mycket! Jag gick till skolan till 3.
 
Ikväll/ snart ska jag fara till stallet och ta hand om Mira och rida henne! Ska bli kul! Har inte ridit henne på ett bra tag så det blir bra! Ska rida dressyr. Hitta en bra känsla och stadig form och jobba på övergångar! Har väldigt svårt att sitta ordentligt i avbrott t.ex. men det är bara att träna!
/Kram!!

Bloggtävling

Jag är med i en bloggtävling! För att komma till inlägget klickan HÄR!
Vinsten är ett amigo täcke!
/Kram!!

mör

Känner att jag har haft fult upp i veckan!
 
Måndag: Skola. Fick schemat. Sen på kvällen sprang jag till stallet och kollade när dem hoppade!
 
Tisdag: En jobbig dag i skolan... Gjorde inget speciellt på kvällen.
 
Onsdag: Skola och sedan vi 3 så for vi till stallet och hjälpte mamma när en klass skulle prova på att rida. Gick med hästar och sedan gick vi hem vi 5-6.
 
Torsdag: Var på skolan tills efter lunch. Gick sedan hem för att jag blev sjuk. Planen var att fara till syrran och äta och sedan vara stallvärdinna.
 
Fredag: Skola, rida och sedan sova på stallet! Inte helt frisk, men jag skulle ju sova på stallet! xD En bra slut på skolveckan!
 
Lördag: Ute i stugan på stogsista och hade super trevligt! Mör i kroppen efter fredag.
 
Söndag: For till stallet vid 3 och kom hem 8. US-möte och hoppning som gick sådär! Får ta nya tag tills nästa hoppträning!
 
Ja! Nästa vecka blir det dressyr! Är sjukt taggad på dressyr! Får se om jag är bättre imorgon. Känner mig väldigt less i kroppen och lite förskyld!
/Kram!!

bilder från hoppträning

Ja vad ska man säga? Fred tog ju bara konstiga språng och bilerna blev efter det! Sött var han iallfall! Skulle gjärna vilja ha en bild när jag ramlade av eller när han far på sidan!
Här kommer bilderna iallafall!
Här sen man hur han lyfter på tassarna! xD
Älskar denna bild! Höll på att ramla av där också!
Ja här ser ni ju att många kort blev lite roliga! Tack Lisa för att du fotograferade!
Det här var ju lätt den snyggaste bilden! Här var både jag och Fred taggade på att hoppa! xD
/Kram!!
 

hoppträning

Jag var så sjukt taggad på att få hoppa! Det slutade regna och molnen började skingra sig! Vi byggde fram. Det var en svår bana med två 2 kombinationer och på mitten var det 3 räcken.
 
Vi började skritta fram och jag kände hur spänd Fred var! Jag travade och galoppperade fram och Fred var fortfarande pigg och spänd   och han ville INTE galoppera i vattnet! Vi travade lite bommar och sedan galopperade vi räckena. Han vägrade att galoppera i vattnet mot hindret så jag fick ta en väldigt snäv sväng mot första hinret så att han skulle hålla galoppen. Efter det hoppade vi räcke, båge, kompination. Han kom bra på räcket och in på kombinationen men sedan tog det stopp... Han skörde an fuling och hoppade på sidan så jag for av... Gjorde inte ill mig så hoppade upp direkt och hoppade igen. Då väntade inte jag på honom så det blev ett kråk språng. Utsprånget på kombinationen var också en oxer med an låda under och det tyckte Fred var skit läskigt! Sedan hoppade jag Oxer, båge, kombination och där gjorde han precis lika dant men jag satt kvar!
 
När jag hoppade banan for han på sidan på lådan igen men annars kändes allting bra! Jag ska lägga upp bilder snart! Då ska ni få se hur mycket han tog i på lådan! Är säkert 30 cm över! :D
 
Kan väl säga så här att jag är inte så jätte nöjd! Det kan aldrig så bra i både dressyren och hoppningen! Men vi tar nya tag och nästa gång ska jag INTE ramla av!
/Kram!!
 

Jippi!!

Igår hade vi jätte trevligt! Åt gott och hade en brasa och bara hade det mysigt! Jag var vaken till 1 och då somnade jag direkt när huvudet landade på kudden!
 
Idag så är det hoppträning!! Hoppas vädret blir bättre och klockan 3 har vi US-möte så jag ska snart dra mig mot stallet! :D
Lite senare idag eller imorgon ska ni få lite bilder från stugsista och jag hoppas på bilder från ikväll också!
/Kram!!