Bilder från SURF och Vännäs

Bättre sent än aldrig! ;D Här kommer bilder som min älskade syster har tagit! Då jag har hållt på att ramla av några gånger finns det några riktigt roliga bilder! 

Vännäs LD
 
Vännäs LC 
 
SURF LD
SURF LC
/Kram!!
 

Tävling SURF

Nu har jag och Fred gjort våran andra tävlingsstart! Idag på Södra Umeå Ryttarförening. LD ( 80 cm) : Jag var mycket mer bestämd denna tävling och Fred var mer fokuserad! Vi tog oss runt hela banan och på sista hindret rev vi!! Jag är så sjukligt nöjd! Inte den finaste rundan men den dög!
 
LC (90 cm): Fred hoppade hur fint som helst på framhoppningen! Han hoppade utifrån och tog i för kung och fosterland! Fick sitta och knipa med knäna för att inte fara av typ!cInne på banan hoppar vi 1 och 2 och sen kommer 3 då det är en oxer med ett litet tittplank. Tvärnit! Man känner hur hela hästen protesterar mot hindret men körde igen. Nu Kände jag att det kanske skulle gå! Han lyfter på fötterna, men ändrar sig! Jag ligger framme vid öronen... Tar det igen och han stannar igen. Han dog av där och jag tror han tappade självförtroendet. Tog 1 igen, han börjar hoppan men sen, NIT! Han rider hela hindret och jag är sååå nära på att fara av... Var säker på att han skulle hoppa ett hinder vi redan hoppat!
 
Vi gick in på framhoppningen igen och hoppade några språng och då gick det hur bra som helst igen efter lite övertalning! Det var precis som han tappade farten, självförtroendet och viljan på en sekund! Men vi tar nya tag! Är ändå super duper nöjd då vi tog oss runt LD och han hoppade fint på framhoppningarna och han skötte sig i övrigt! Dessutom var det gassande sol så jag tror alla var ganska så less när vi fot hem!
 
Imorgon blir det en skrittur. Nu är det inte någon tävling jag vill fara på förrän om över en månad. Då är det sommar och jag hoppas att jag har Fred som sommarhäst! :D
 
/Kram!!

Tävling Vännäs 9/5

Alltså en dag! Klev upp vid 5, var på stallet vid 6 och for därifrån vid 7. Fred gick rätt på transporten och stod jättesnällt på transporten! När vi väl kom dit så var han lite orolig, gnäggade men var super snäll! Vi gick banan i lugn och ro och kollade nästan på alla b-ponnysar och lastade sen ut honom.
 
Fred var som en fiolsträng! Vi sadlade på och jag skrittade mot framridningen. Allt gick super bra, han var lite spänd och nervös men skötte sig bra! Han hoppade bra på framhoppningen också sen var det in på banan. Han var spänd och lite nervös men ändå ingen fara. Han hoppar 1-3 utan problem men femman får vi ta om 2 ggr. Sen hoppar han över och hoppar bra till 7 och där stannar vi ut oss. Jag hade inte riktigt den farten jag behövde för att få fram honom när han blev osäker, men det var vår första bortatävling. Hoppade 1 en gång till innan jag gick ut och han hoppar jätte fint.
 
Nu var jag redan super duper nöjd! Vi tog oss till hinder nummer 7! Fatta vad bra? Fred var pigg och glad och vi lastade på honom igen. Nu var det bara att tagga till nästa klass! Det tog kanske 2 timmar innan vi tog ut honom igen. Nu var han lugnare men mycket mer taggad. På framridningen började han titta mer och som små bocka/ stuttsa på stället när jag skulle galoppera! Fick fram honom och på framhoppningen gjorde han samma sak! Han var riktigt taggad och blev då lite mer taggad. Han hoppade bra på framhoppningen och när jag gick in på banan var jag mer bestämd och satte en bättre galopp från början. 1 och 2 går bra men sen är det samma hinder som jag stannade ut mig på i förra klassen. Han tvärnitar och jag tar om det. Sitter och klämmer och taggar ända fram till hindret och sen stannar han, trodde jag. Fred hoppar nästan stillastående och jag kommer helt efter. Jag landar sen på hans hals men det första jag gör när han hoppar är "BRAAAAAAAAA!!!" Folket på läktarn börjar små skratta då jag är påväg av och jag börjar säga hur duktig han är. Sätter i alla fall till mig och hoppar vidare. Nu börjar jag få mjölksyra då jag får jobba järnet för att hålla igång. Vi hoppar 4 och 5 och sen 6 så tar det stopp igen. Nu var det jag som slutade driva och hoppar igen och tar oss över. Tror dock att jag är utesluten då jag får för mig att vi stannat 3 ggr så jag lägger en volt och mamma säger till mig att jag får ju fortsätta. Hoppar 7 också super bra men blir ju utesluten så jag gjorde volten! OOUPPSS!!
Jag skulle ändå inte orkat rida längre då jag fick kämpa skiten av mig för att hoppa de där hinderna! Men över tog vi oss!
 
Efter lastade vi och for hem.
Jag är super nöjd över dagen och är så stolt över Fred! Nu taggar vi nästa tävling som är inplanerad!
Fler bilder kommer med bättre kvalla. Tog den här från FB!
/Kram!!
 
 

Hoppträning 6/5-2014

/Kram!!

hoppning

Hej! Våran hoppträning blev inställd i söndags så vi hade hoppning i dag, tisdag istället! I veckan har vi prao och jag praoar på stallet vilket är perfekt! Hinner förbereda lite varje dag inför hopptävlingen på fredag!
 
Idag hoppade vi i alla fall. Det var bana och jag byggde fram så att det var något tittigt på varje hinder! Det gick super bra och Fred hoppade som en gud! Han var med mig i allt jag sa och gjorde sitt bästa. Han stannade en gång när vi hoppade banan och det var för att nåden kallade! Han var jätte bajsanödig så när han stannat ställde han sig och sket! Fred är då en liten latmask ändå! Han hoppade sen hindret super bra och resten av banan! Det var just det här jag behövde. En självförtroende boost! Stöttande och  bra ord av tränare och en glad och nöjd Fred!
 
Nu är jag super taggad inför fredag! Jag har ryckt Freds man och klippt hand hovskägg. Imorgon ska han rakas och på torsdag tvättas. Sen så ska utrustning putsas och tävlingskläder ska tvättas. Det är väldigt många startande på fredag och tävlingarna börjar klockan 9. Vi kommer nog åka från klubben vid 7 då Fred inte är så van att lastas. Jag har tänkt att lasta Fred antingen på torsdag eller både imorgon och på torsdag. Video på dagens hoppning håller på att laddas upp men det tar en fruktansvärd tid! Den kommer lite senare ikväll!
/Kram!!
 

RSS 2.0