Sovit

Hej! Igåt hade jag tänkt skriva ett inlägg innan jag for till stallet men min dator helt cp... Ska lämna in den på mån så kan bli lite dålig update! Vi har iallafall sovit på stallet! Vi grillade och pratade hela kvällen! Det jobbigaste är att vi alla rädda för att någon ska komma och skrämma oss så igår vid halv 1 så hördes det som om någon rädda men det var ju inget så!
 
Idag ska vi ut i stugan för stugsista och det blir mysigt! Imorgon är det även hoppträning! Är så sjukt taggad och bästa Moa ska nog ta kort! Vi hörs imorgon!
sista hoppträningen för Camilla
/Kram!!

Header byte!

Har bytt header igen! Nu är det en stilren och dressyr header!
Tycker ni mer om den här en den gamla?
/Kram!!

skolfoto+sjuk

När jag vaknade i morse mådde jag lite sådär. For till skolan ändå men mådde inte så bra. Vi hade skolfoto så jag sa till mig själv att jag skulle va kvar tills dess. Runt 1 var vi klar och då gick jag hem direkt! Egentligen skulle jag åka upp till min storasyster och vara med barnen och äta där men när jag blev sjuk for bara Matilda. Efter 5 min kom de tillbaka. Då hade Storasyster varit och köpt tivoli kulor till mig! Kan man få en mer underbar syster? Tror inte det! Har alltid lika trevligt uppe hos henne!
 
Imorgon hade vi planerat att sova på stallet vi i US men får se om jag kan... Ska egentligen fara ut och rida Fred imorgon också men vi får se! Jag hör väl av mig! Var så sjukt taggad på att sova där! Vi har alltid lika trevligt och har alltid något att prata om! Nu tror vi ju även att det spökar så det kan ju bli ännu mer intressant! :D
/Kram!!

Hola!

Alltså skit vad jag är duktig... Jag har haft spanska i 2 år, A i spanska i slutbetyg och det här var jag igår på första spanska lektionen...
 
Jag- "Hola! Bye!? Hur säger man hejdå på spanska?"
Stina-" Du är dum..."
 
Alltså man är inte bara liiite ringrostig efter sommaren! Vad ska man göra liksom? Gilla läget och träna!
 
En blogg jag vill tipsa om är två av mina kompisars blogg. Man får alltid sig ett skratt för de skriver så random grejer?  Klicka HÄR!
 Älskar dig tjejen!!
/Kram!!
 

Onsdag

Hej! Onsdag är klar! Idag åt vi faktiskt klockan 12! Sent, men bättre än 12.30! xD
Vi har haft helt normala lektioner idag också. Ikväll ska jag till stallet. Far dit vid 14.45 för då ska En skola komma och prova rida! Mamma håller i det och hon kommer ha ridlektioner från 3 till 7 typ! Mamma får jobba hårt xD Duktiga mamma!
 
Imorgon ska vi ha skolfoto och bara roliga lektioner hela dagen! Sedan på kvällen är jag stallvärdinna.
/Kram!!
 

Hej!

Hej! Nu har allvaret börjat! Idag har varit en jobbig dag! Gått till halv fyra med bara 10 min raster och lunch klockan 12.30! Bara lektioner i klassrummer också!
 
I söndags hade vi morgonfodring på stallet med Moa. Vi red Fresca, Zazzu och Milly direkt på morgonen och efter dom red vi "våra" hästar! Vi for ut och konditions tränade dom i  Mo. Efter det gick vi upp och åt lunch och pratade ett tag och sedan följade Moa med oss hem! Vid 3 cyklade Moa hem och jag gjorde inte så mycket mer!
 
Igår så var det en ganske lugn dag. Mest att bara slå in böcker typ! Sedan JOGGADE jag till stallet på kvällen! Jag som aldrig joggar! Mammas gamla grupp hade hoppning ocg de gick jätte bra för alla! Både ryttare och hästar sköte sig!
 
Idag har det varit en dryg dag... Gått till halv 4 och hade lunch klockan 12.30! Bara 10 minuters raster också! Vi har bara "tråkiga" lektioner  alltså lektioner i klassrummet.... Ikväll tror jag att jag ska jogga till stallet igen. Behöver verkligen bättre kondition nu!
 
hästarna som hoppade igår
 
 
Fresca- b-ponny
Jolly- c-ponny
Fred- d-ponny
Sheba- d-ponny
Hubbe- nordsvensk
Drömmen- varmblod
/Kram!!

Vilken dag!!

Länge sedan jag har haaft så här roligt på stallet! Idag var jag på stallet vid 2 och jag skulle rida med Moa. Jag hade med mig tacos sen igår också!
 
Vi gick och tog in hästarna. Moa Jolly och jag Fred. Vi borstade och pratade och sedan for vi till Sandtaget och red! Började med att klättra ganska mycket i skritt. Sedan tog vi en kort galopp och sedan red vi tillbaka! Hästarna blev taggade efter galoppen men det gick bra! Både jag och Moa är van att rida sist så det var ganska roligt att vi båda kunde rida först! Moa red typ först hela tiden för jag ville inte bråka med Fred!
 
När vi kom tillbaka hade vi bestämt att vi skulle rida med Zanna och Hubbe också, men hon skulle komma runt 6 så vi gick upp och åt. Efter vi ätit gjorde vi popcorn också och det var gott! Då fick Moa ett sms av Zanna att hon skulle komma runt 7/8 istället så vi for och red utan henne. Moa red Fresca och jag stora och feta Zazzu! Jag gillar egentligen inte Zazzu för jag tycker att han är för tung att rida.
 
Jag och Moa skrattade så sjukt mycket när vi red och Zazzu var super rolig! Kunde inte sluta skratta! Jag fattade galopp från skritt och han var iväg! Jag gasade mycket och lät honom springa på! Sedan när man ska bromsa börjar han trava direkt! Underbart!  Han har så sjukt rolig och klumpig galopp! När vi skulle hoppa några skogshinder på kanske 30 cm visade han verkligen att han inte är en hopphäst! Han rev eller klev på varje hinder! Jag skrattade så sjukt mycket!!
 
När vi var tillbaka så kastade vi ut hästarna och sen kom Moas bror och hämtade oss i hans epa! Nu är jag hemma och imorgon rider vi direkt på morgonen efter att vi har fodrat hästarna! :D
Zazzu som jag red! Inte en typisk Maja häst
Fresca som Moa red!
Såg ganska roligt med storleksskillnaden!
/Kram!!

Stallvärdinna

Jag tänkte berätta vad man gör som stallvärdinna nu!
 

Jag är stallvärdinna på torsdagar. Där är det nu 3 lektioner. De börjar klockan 17.00 och slutar klockan runt 20.00. Nu kommer det bara vara en grupp som behöver ledare i traven så det blir bra! Det är sista gruppen. När man är stallvärdinna ska man...

 • Hjälpa till med ridlektionerna och se till att alla är klara när lektionen börjar.
 • Hjälpa inne på lektionen med att leda longera etc...
 • Sköta om hästar som är sjuka på något sätt.
 • Fylla och fodra kvälls hö.
 • Ta egna initiativ och se vad som behöver göras. T.ex sopa, mocka, borsta, promenera, spåna mm...
Det som är det viktigaste man ska tänka på när man är stallvärdinna är att man ska vara trevlig och hjäpsam. Se om någon är nervös och peppa eleverna och alltid prata gott om alla hästar på stallet. Vi är elevernas förebilder och om jag då säger att den där hästen är hemsk så kommer kanske en elev också tycka den hästen är hemsk!
/Kram!!

vad händer?

Alltså vad händer? Jag har inte bloggat sedan i tisdags! I onsdags hände det inget.... Var med Moa och vi slutade klockan 12.
 
På torsdag var jag på stallet från halv 6 till halv 9! Var stallvärdinna. Gick ut och gick med Cassie och borstade henne! Det behövdes!
 
Fredag= idag så har vi hafft vandring. Har nog aldrig gått upp för så branta backar! Tog kanske 4 timmar med paus! Sedan for jag på stallet och red dressyr. Gick verkligen super bra! Han tog mina hjälper! Fick jobba lite när han for iväg lite men när jag sa till honom ordentligt en gång så blev han bra! Körde mest grundläggande. Halter, små volter,  galopp fattningar från både trav och skritt mm...
 
Imorgon rider jag med Moa och Jolly och far nog och klättrar i sandtaget! Vi hörs hoppas jag!
 
ps. Nästa Söndag klockan 18.00 ska jag få.... igen!! Är så sjukt taggad!
/Kram!!

tisdag

Idag har det varit skola! Inget speciellt riktigt. Har inget schema och vet inte vilka lärare vi ska ha så den här veckan går vi runt och gör lite annorlunda saker! Hade HLR idag! Riktigt nyttigt och viktigt att lära sig! Var också på stallet en snabbis idag! Mamma skulle bara lämna en pärm så var där högst i 20 min!
 
Ska kanske rida för storasyster på fredag! Hon är verkligen jätte duktig! Hennes förtjänst att jag har får bättre sits!
 /Kram!!

Första skoldagen!

Nu är första skoldagen gjord! Roligt att träffa alla kompisar, även om jag gjort det under sommaren också! Moa följde med oss hem. Vi pratade och sedan bakade vi en kladdkaka, elr det skulle vara kladdkaka men blev inget kladd! Vi glömde bort den! Vi gjorde iallafall marshansås till och det gick ju också sådär. Vi hade 2dl pulver istället för 2 mat skedar! det blev som klister! Vi gjorde ny och det blev ändå jätte gott!
 
Inget stall för min del ikväll tror jag, men vi får se! tänker inte göra något speciellt ikväll annars!
/Kram!!

tillbaka

Nu har jag inte skrivit ett inlägg på ett helt dygn! Föråt men har inte hafft någon lust!
 
Igår red vi ut till Mo och kondition tränade och sedan for vi hem vid 8 och då var middagen klar! Sedan for vi till konsum och jag köpte en B&J och Cola! Sedan såg vi på SAW 5! Nu är det bara 2 1/2 film kvar att se!
 
Idag var vi på stallet vid 11 och for ut och skrittade hästarna. Sedan for jag och Moa ut och gick med Milly. Vi hade en trevlig pratstund! Sen var det US-möte, vi planerade lite grejer vi vill ha i höst!
Jag och Fred i Fredags!
/Kram!!
 

vilken kväll!!


 
Alltså jag behövde verkligen det här!Har tilat kvällen med Matilda storasyster och hennes pojkvän! Vi år rädor tills kanske 12 och sag samtidigt på SAW 4! Sjukt bra film! Läskig... Satt och skaka. Samtidigt så satt vi och skrattade åt alla skämt syrrans pojkvän drog! Han är så himla rolig! Kan aldrig sluta skämta och får alla i hans omgivning på bra humör! Tack för en trevlig kväll. Nu ska jag se på gossip girl oc sedan ska jag sova! :D
Min kärlek!
/Kram!!

orkar inte mer...

Jag orkar verkligen inte mer! Kroppen är död, sömnen är lite och sommar lovet är slut. Jag är sur konstant och det vet alla runt mig. Jag höjer rösten och skriker för det minsta och jag känner bara ilska i mig. Idag när jag red var jag jätte glad, och det är första gången på hela veckan... Det måste bli en förändring annars kommer jag gå in i väggen som 14 åring.
 
Stallet är verkligen alldeles för jobbigt just nu. Förut ville jag vara där hela tiden och jag var alltid glad när jag var där. Nu så vill jag dit men kroppen vill inte och när jag far dit ändå så är jag bara sur och butter och bränner av för minsta lilla sak. Jag blir galen när någon nybörjare frågar om sadeln ligger rätt, om de inte borstar hästen nog mycket, om de är sena till lektionen eller om någon har en sak som är rolig för de så är jag som värsta bitchen och ryter tillbaka och säger åt dem att de borde hjälpa till mer. Vet inte vad jag ska göra!
 
Nu när stallgubben inte har varit där så har det varit tidiga morgonar, sktigt överallt och inga grejer har varit framme. Jag hade tänkt få sova de här sista två veckorna så att jag skulle vara utvilad, men tvärtom. Har inte sovit nästan någonting! Förut fick man jobba hårt och sen rida, men nu ska man bara jobba hårt och INTE rida!
 
Just nu så skrattar resten av familjen nere och jag blir ARG! Håll käften! Jag har ont i huvudet och om inte jag kan skratta ska för f*n inte någon anna skratta! Om jag ska orka det här måste jag sluta vara på stallet om jag inte behöver, inte ta på mig något och börja vara med kompisar på fritiden! Måste få skratta mer! Inte bara diskutera och skrika utan PRATA! Jag måste också ta tiden att vila, inte har för höga mål i skolan och börja leva mitt liv utanför stallet! Vara ute med kompisar och ha kul! Det blir min plan för hösten 2013- HA KUL OCH LEV LIVET!
 Det är du dom gör mig lycklig och får mig att fortsätta!
/Kram!!
 

stan och stallet

Vi har varit i stan idag och jag köpte en tröja och en kofta! Inget mer att säga om det.
 
Sedan har jag varit i stallet och ridit! Matilda tog kort så det kommer upp senare! :D Orkar inte skriva något mer nu, men kommer komma upp ett klago-inlägg bara så ni vet :D Ni behöver inte läsa det om ni inte vill, men jag måste få skriva av mig :P
/Kram!!

stan

Hej! Idag blir det så att jag Matilda och storasyster drar in till stan! Vi tar halv tolv bussen in och kommer hem vid 5 :D Vet inte riktigt vad jag ska köpa med blir väl någon tröja. Jag far nog efter och rider Fred på banan ändå! Vi hörs! :D
/Kram!!

tre stallet!

Jag nu är man hemma från stallet för tredje gången! Kul att tråffa alla. Snart är vardagen tillbaka i stallet också! Imorgon ska jag få rida igen. Som jag längtat! Kanske blir att vi måste vara stallvärdinnor också men det får vi se! Ska försöka få någon annan ;D
 
Med Fred imorgon ska jag rida dressyr. Tror det blir mycket galopp men det beror hur mycket jag orkar kämpa! :D Vi hörs mer imorgon! Vi har inte någon morgonfodring imorgon så får se hur länge jag sover idag blev det ju 1! :D
/Kram!!

två stallet klart!

När vi kom hem gick jag och la mig igen och självklart så somnar jag... Vi hade tänkt vara där vid tolv och jag vaknar igen vid 1! Paniken man får och jag var tvungen att äta! Vi var där vid 5 över 1 och då hade hovslagaren inte skot klart en häst. PHU! Vi var inte så sena ändå!
 
Jag tog och började sköta om gam tanten och sedan gick jag ut och gick med henne i kanske 20 min innan jag hoppade upp på henne. Då ställde jag henne lite på rakt spår och skörde lite öppna, sluta vilket  gick bra. Sen började jah trava och då var hon verkligen jätte stel men fortsatte trava på långa tyglar runt hela ridbanan. Efter 5 minuters travande började hon komma igång och var inte alls lika halt längre. Då saktade jag va och skritt jobbade  Milly på volt och sen travade jag lite smått på volt. Böjde igenom henne och hon kändes verkligen jätte fin! Sen skrittade jag av henne ordentligt också!
 
Milly är så gammal så hon behöver röra på sig lite varje dag och inte stå flera dagar för då blir hon bara stelare! Nu ska jag bara till stallet en gång till idag! Nu ska jag se på gossip girl och kolla lite bloggar!
Milly gumman
/Kram!!
 

ett stallet klart!

Hej! Hoppas alla har en bra morgon! Jag har nu varit och morgon fodrat vilket gick bra! Vi måste inte vara där igen förän vid 12 och ta ut hästarna efter de har skots= skönt! Ska rida Milly och kolla om hon är halt också. Hon är 22 år gammal så blir mycket skritt jobb. Sedan är det bara kvällen kvar!
 
Vi hörs senare så kan jag berätta vad man gör som stallvärdinna lite mer!
Milly
/Kram!!

imorgon

Morgon dagen består av stallet, stallet och just ja, mer stallet!!! Vi har stalljour och sedan far vi hem i 2 timmar sen dit igen i 2-3 timmar när stona ska skos. Efter det så ska vi dit igen vid 5 för att ta in hästarna och vara stallvärdinna!
 
Längtar verkligen på att träffa alla elever! Det är ju nästan 2 månader sen sist! Alla kommer nog vara lite ringrostiga!
 
På fredag åker jag kanske in till stan med syrrorna, men det ser vi! På fredag får jag äntligen sitta på Fred igen! Känns som det var en evighet sedan!
/Kram!!

Önskelista

Jag har lite saker jag gärna skulle vilja ha inom hästvärlden. Både till häst och mig själv! Allt är från hööks för de har någorlunda billiga saker!
Jacka Palermo JH collection 599 kr
Tröja Milano JH collection 399 kr
Stickad tröja Candy CRW 199 kr
Tävlingskavaj Competition CRW 599 kr
Handskar grip CRW 74 kr
Läderridstövel Trento CRW 1 999 kr
Aachenträns Kilbarry Claridge House 569 kr
pannband 199 kr
pannband 199 kr
 
Allroundschabrak Livorno JH Collection 369 kr
 
 
Lite saker från hööks som jag inte skulle säga nej till! dock veldigt tråkiga färger... Vil ha en grön piké!
 
/Kram!!

Kladdkaka

Godmorgon! Blev att fara till stallet imorse också och ta ut hästar! Det gick bra med  jag var så sjukt trött! När jag kom hem gick jag upp, hedde på ett avsnitt avv gossip girl och somnade! SKönt! Sov till 11! Nyss ringde världens bäst systerson och sa att han ska bjuda oss på fika så nu måste jag kliva upp och göra mig färdig! Hoppas alla får en bra dag!
/Kram!

Bytt header!

Nu har jag bytt header! Blev den första! Den andra får jag ha någon annan gång! Är nöjd iallafall!
/Kram!!

" Idag ska jag inte till stallet"

Jo tjena! Klockan 2 for jag till stallet då storasyster skulle hoppa! När jag kom dit så tog jag in Fred direkt. Borstade och ryktade i kanske 10-15 min. Sen borstade jag igenom manen och ryckte den! Eller jag klippte och sen ryckte jag till den! Nu är den hälften så kort så den blev lite för kort, men om kanske en halv månad så är den perfekt lång! Snart så kommer mamma och pappa hem. Ska kolla om vi kan fara och hälsa på någon lite senare!
Vill att Camilla träningsran ska börja!
/Kram!!
 
 

Header byte

Vilken header tycker ni att jag ska ha?
 
Lite mer bilder
Mer stilren
/Kram!!

21.00- 10.00

Igår var jag så trött efter stallet så jag somnade med alla kläder på i sängen! Tänkte inte sova egentligen... bara ta det lite lugnt liksom! Också sov jag till 10 så nu har jag sovit igen alla nätter utan sömn! Tror nästan att jag aldrighar sovit så här mycket!
 
 Idag ska jag inte till stallet, men vi får se hur det blir! Kanske jag städar lite på rummet. Det behövs! Vi får se vad som händer idag!
/Kram!!

hemma från stallet...

Nu har jag fått lite mat i magen! När vi kom till stallet smörjde vi hästarnas grejer! Tog kanske 1-1.30 timmar att smörja. Sedan la vi in hö till hästarna och började ta in dom. Klockan var runt 5 när alla var inne och Fred såg förj*vlig ut! Han hade rullat sig. Jag tänkte borsta honom men sen kom jag på att det är en annan som ska rida honom så jag fick ingen tid att borsta...
 
När mammas lektion skulle börja kände jag hur fingrarna kliade. Jag ville verkligen sätta mig upp och trimma honom! Men det fick jag inte, han är inte min längre... När Moa (hon som red, även min kompis) hoppade upp kände jag hur jag verkligen behövde rida, men får inte. Jag sätter mig på en bänk vid ridbanan och kollar på. Mina ben börjar skaka smått. När Moa kortar upp tygeln går han i form DIREKT!! Det har jag aldrig sett hända med någon annan än med mig på Fred. Han fortsätter gå i form i både traven och skriten. Det är liksom bara att sitta där! Jag känner hur tårarna rinner... det är jag som ska sitta på hans rygg jag som har slitit och hafft ont i fingrarna, ochjag som fått honom så här fin, ingen annan! Har aldrig kännt så här förut, svartsjukan. Men han är inte min, han är ridskolans och jag ska vara glad för att jag har fått rida honom heeela sommaren lång istället!
 
Jag borde vara stolt över mitt arbete!Han går nu i form hur enkelt som helst! Han drar inte i munnen och han bär upp sig själv. I galoppen behövs det lite mer jobb för att han ska bli jämnsidig och orka mer när han är lätt i handen! Är så stolt över dig fred! Älskar dig över allt annat på hela jorden! Det kommer vara jobbigt den här veckan men sedan kommer jag att sluta att vara svartsjuk utan istället vara stolt över Fred, han sköter ju sitt jobb precis som man vill att alla ridskolehästar ska göra!
Min vakraste!
/Kram!!

Mina tankar

Ja det jag har tänkt börja med är att ladda upp videoklipp där jag berättar om mina tankar... Min första vlogg!
 
/Kram!!

Ändrat!

Har ändrat lite smått med färger i bloggen! Det är verkligen svårt det här med alla olika tal och färgkoder, men man får väll försöka lära sig det någon gång!
 
Var iallafall klockan 7 imorse och for till stallet med syrran. Vi måste tömma två boxar i gammel stallet, sopa ur där och ta hem alla våra hästgrejer! Idag börjar ridskolan. Jag och Matilda ska fara lite senare och tvätta häst och kanske smörja grejer! Vi hörs mer om en stund!
 
/Kram!!

Vända om på dygnet

Nu är det dax att vända på dygnet! Just nu går jag och lägger mig vid 10, ser på film/sitter vi datorn till 1-2 och somnar 2-3!! Jag blir galen! Jag han att sova i 4 timmar inatt innan jag skulle sätta mig på cykeln för att släppa ut hästar! Sen somnade ju jag om och sov till 1 så vi får se om jag kan somna nå tidigare men ska försöka! Imorgon kliver jag upp vid 7 och får skjuts till stallet och får skjuts hem vid 7:40 igen! Men imorgon är det både jag och Matilda som far vilket är skönt! När vi kommer hem ska jag INTe gå upp och sova igen! Då får jag har en dålig dag pa sömnbrist och sen kan jag somna i en okej tid igen!
imorgon kommer det nog ut ett lite annorlunda videoklipp, så håll koll!
/Kram och godnatt!!
 

hoppat 11 aug

Ja jag vet att jag stavade hoppträning men vet inte hur man ändrar! :D

Hoppat...

Hoppningen gick verkligen super idag! Vi började med att hoppa fram på studs. Sedan gjorde vi det till en kombination. Kryss sedan oxer. Sedan hade vi en linje räcke, oxer som det kunde vara 4-5 språng.
 
Sedan la vi ihop banan. Hoppade linje, kombination och sen linje igen. Det låg kanske på 80-90 så vi hoppade inga höjder men fick nog den bästa känslan på hela sommaren. Han var verkligen med mig. Han fattade galopp från skritt med spetsade öron och tog både framåthjälper och tillbaka hjälper!
 
Det som är så jobbigt nu är att det här var sista gången jag rider honom innan ridskolan... Han var så grymt fin idag oc jag vill ha honom för mig själv! Men så är det när man rider på ridskola. Jag rider honom ändå 3 dagar i veckan så! Kan inte klaga!
 
Han som jobbar på ridskolan är sjuk så vuxna och vi ungdommar  har ju tagit in och utsläpp hela förra veckan. Jag trodde han skulle vara frisk nu men icke...Kommer få kliva upp tidigt några dagar den här veckan också! Idag har vi varit 4 stycken som har spånat till ALLA hästar! Och det var efter vi hoppat! Egentligen hade vi tänkt smörja grejer, men det blir nog imorgon isället om det inte kommer upp något viktigare då också!
Men jag är ändå glad att ridskolan börjar imorgon! Saknar stallkompisarna så sjukt mycket!
Film kommer senare!
 /Kram!!

7

Uppe med tuppen idag då jag hade sista fodringen för i sommar! Det här är sista dagen vi har hästarna... Det ska mockas ut ur gammel stallet, spånas i stora stallet, tvättas häst, smörja utrustning och med ridningen står det hoppning på schemat! Blir hoppning vid 4-5 tiden och efetr det ska vi smörja och kanske tvätta hästar! Kommer bli en lång kväll, men det är det värt! V kanske smörjer och tvättar imorgon istället men det får vi se! Ska bli kul att ridskolan börjar så att man får se alla ridelever! Jag saknar verkligen mammas torsdagsgrupp... Vi ses på torsdag tjejer!
/Kram!!

Uteritt!

Det gick super idag på uteritten! Han fattade den galopp jag ville och galopperade mestadels i form! Förut bockade Fred väldigt mycket men nu har han inte bockat på kanske 1 månad! Förut var han så framåt tung och då var det lättare att bocka men nu när han är lätt i handen och så så bockar han inte längre! Skönt!
 
Vi hoppar imorgon och mamma kanske kan filma.Ikväll ska vi äta och inte göra så mycket mer! Har ganska tråkiga kvällar faktiskt, men det är skönt! Snart börjar skolan och då är det stallet varje kväll!
Min prins!
/Kram!!
 

Utrustning och outfits

Jag är ingen person som är beroende av outfits... Jag har två tre schabrak. Alla tre har grönt på sig för det ör det jag tycker Fred passar bäst i...
grönt lamicell
brun gönt från hööks
Grönt schabrak i bävernylon. ( och ja det ska va så kort)
 
Det jag har på mig är inget speciellt. tar oftast bara en tröja och har nu oftast mina svarta ridbyxor från hööks. Jag använder skor och chpas som också är köpta på hööks men mina chaps är för stora så vi ska kanske köpa ett par nya!
 
Saker jag vill ha är alltid ett träns och gröna schabrak! Men vi får se vad nästa köp blir
 
/Krgam!!
 

godmorgon

Ja en godmorgon är det verkligen! Jag är vaken innan 11 och jag tror inte det har häst på en vecka! Idag ska vi iallafall rida ut tror jag. Om vi nte hoppar några språng själv såklart! Vi får se!
 
Jag vet inte om vi ska smörja alla grejer idag eller om vi gör det imorgon men vi får se! Ha en bra dag!
/Kram!!

Hästig sommar.

Jag har nog aldrig ridit så här mycket på en sommar och har inte ridit så här många olika hästar som jag gjort i sommar! Här får ni en lista...
 
Fred  har jag ju ridit nästan varje dag för han har ju varit som "min egen häst".
 
Drömmen skulle egentligen jag och Matilda hålla igång hela sommaren men hann bara rida honom 2 ggr för sedan fick en annan ta hand om honom för hennes häst blev dålig. ( han står tillsammans med fred)
 
Sen har vi också ridit uppe i Levar där våran häst och 3 till har stått.
 
Mira har jag ridit kanske 3-4 gånger i sommar vilket är mer än vad jag brukar.
 
Landomera  har jag ridit kanske 2-3 gånger och det är en privathäst som brukar stå på stallet.
 
Jolly har jag ridit 1 gång åt våran kompis som var i Stockholm. Hon är en kraftig c-ponny.
 
Cockie har jag också ridit 1 gång. Hon är en av ÖORs hästar. Hon är runt 170cm kan jag tro.
 
Det är hästarna jag ar ridit i sommar! Hur många har ni ridit i sommar?
/Kram!!
 
 

Ätit

Nu har vi ätit. Mamma och pappa äter ute idag så vi har lagat egen mat! Eller, storasyster och tvilling har lagat och jag har kollat på och for och handla! xD Jag suuuger på att laga mat så jag låter de två göra det.  Jag håller dom sälskap istället!
 
Vi åt iallafall fläskfilé, klyftpotatis, kryddsmör( smör och allroundkrydda) och sallad. Vet inte riktigt vad vi ska  göra ikväll men jag har köpt chips så vi kommer väl se på någon film eller något sånt! Jag känner verkligen ett sug av att rida! Vill iallafall fara och kolla Fred men orkar inte... Är för lat för det, men vi får se!
bjuder på en bild på denna snygging!
/Kram!!

Freds första tävling

Både Fred och jag har startat vår riktiga tävling tillsammans. NRK hade en tävling tillsammans men stöcke pf och det var en stor rävling. Fullt med blommor och lite läskiga hinder. Vi tränade ordentligt i två veckor för att vara redo för tävlingen. Fred kändes super fresh och hoppade underbart! Han hade också börjat få havre och korn så han fick mycket mer ork och energi!
 
På förra klubbtävlingen så hoppade jag och Fred en bana på 80 cm och en på 90cm. Det gick jätte bra! I 80 smet han förbi sista hindret pgr av fel/kors galopp. I 90 så rev han ett hinder i omhoppningen och det var helt och hållet mitt fel.
 
Nu i sommras tävlade vi för första gången på riktigt... LD och LC alltså 80 och 90 cm.
 
LD 8 fel
När vi kom in på banan så var han super spänd. Allt var helt nytt för honom. Mycket folk och blommor över allt. Han hoppade första hindret jätte bra sedan 2:an for han på sidan. Jag ställde honom framför hindret och kom igen och då hoppade han! Sen hoppade han både grinden och planket utan problem. Sen stannade han på 5:an för jag var tvungen att sakta ner och fatta rätt galopp och fick inte igång gonom ordentligt. Sen hoppar han hindret utan problem och vi fortsätter mot nästa hinder. Det hoppar han också utan problem och då var det bara ett hinder kvar. Jag blev nervös och sket i att sakta av och byta galopp och red mot sista planket. Han hoppar det i kors galopp och är världens bästa! Fred har gjort sin debut på tävlingbanan med 2 stopp! Jag är så himla glad! Nu gjorde det inget om det går dåligt i LC för jag har redan kommit runt en bana!
 
LC ute.
När jag har hoppat upp på Fred för framridningen händer det en olycka på framhoppningen. Ambulansen måste komma och det tar en väldigt lång tid. Jag går in med Fred igen och han får stå där i en timme till. Tur att jag inte hade hunnit in på framhoppningen! När jag väl ska rida fram gav jag honom betfor innan så han får lite extra energi! På framhoppningen är har så sjukt taggad! Han drar mot hinrena och vill bara fram! Jag får hjälp av min tränare och när jag har hoppat räcket två gånger så säger hon att det räcker. Han är så pigg och fräsh så vi vill inte trötta ut honom. Väl inne på banan ska jag visa honom för en oxer där det står tractor city. Det är nog bra att jag får fram honom dit men han står där och nosar och så. Då förstår jag att jag har tur om jag får honom att hopp den. Han hoppar första hindret utan problem! Sen kommer tractor sity hindret... Han stannar men jag får fram honom och jag tar det igen. Han stannar igen och jag går på igen men han hoppar inte. Jag vet att hur många gånger jag än kommer på hindret kommer han inte hoppa för han tycker det är för stort och läskigt. Om vi hade lagt ner den bakre bommen hade jag nog kunnat få över honom men det är ju inte träning! Jag tar det första hindret igen och har flyger över det uten problem!
 
Jag är så stolt över honom Vi kom runt LD och till LC hoppade han så sjukt bra på framhoppningen!
 
Här är LD rundan. LC:n är inget att kolla på... Man ser bara ett språng!
Men det jag igentligen är gladast över är att jag har två kort på equipe! Sök på Maja wärringstam! ( de stavade fel)
/Kram!!

städat

Jag har städat ut mitt klädskåp och sorterat! Det var väldigt välbehövligt! Här kommer resultatet!
Idag händer inte så mycket annat! Inget stall är inplanerat men vi får se!
/Kram!!
 

SAW 3

jag har nu sett hela saw 3 med min storasyrter... VISST ÄR JAG MODIG??!! Alltså vem kommer på så vrickade filmer liksom?
 
Nu ska jag se på lilla sjöjungfrun och försöka somna till den för att lugna ner mig! Godnatt!!
Han gör mig också lugnare...
/Kram!!

snygg?

Kan man kalla sig själv snygg?
Hur vet man att man är snygg?
Hur ser man ut när man är snygg?
 
Jag kan tänka mig att när många tänker på en snygg tjej tänker de på en tjej med lågnt blont hår, snygg kropp, 160-170 cm lång, perfekt hy, använder smink och populär!
 
Jag är inget av det ovanståenade... Jag har lockigt och rött hår, jag har en normal kropp, jag är över 180 cm lång, har acne och fräknar, använder nästan aldrig smink och är inte populär för fem öre, men är jag mindre snygg för det?
 
NEJ!Alla ser olika ut men alla är vackra på sitt sätt. Jag tycker själv att jag har ett fint leende ( utom när man ska ta kort) och jag tycker om mina långa ben. Alla är vackra på sitt sätt och glöm inte det!
 
Jag är kanske inte det vanliga som någon skulle kalla snygg men jag gillar mig själv ändå! Det hoppas jag att alla gör. Alla där ute är snygg på sitt sätt! Skit i vad andra tycker! Du är lika vacker som någon annan! Glöm inte det!
 Jag på midsommar!
/Kram!!
 

Dressyr

Jag skritt jobbade honom ganska mycket idag! Gjprde serpentiner och alert och skänkelvikningar. Sen tavade jag lite och gjorde halter där också. Han har blivit mycket ättre på det! Han kommer fram i trav direkt nu. Sedan galopperade jag fram lite och sedan gjorde jag LC:1 programmet bara för kul! Avsaktningarna från galopp var lite tidiga och studdsiga men annars skändes det bra! Sedan jobbade jag honom lite i höger varv i galopp för det är i det varvet har är som svagast. Jag är nöjd med passer. Inga höga krav!
/Kram!!
 

5 saker...

Ni kanske inte visste om mig...

 • Jag är beroende av laksands brungräddat knäckebröd! Om inte jag får äta det på några dagar blir jag sur och arg!
 • Jag somnar nästan alltid men en film/serie på. Jag har för mig att det är lättare att somna då!
 • Jag älskar barbiefilmer. Jag kollar nu på den andra för idag...
 • Jag har aldrig ridit något annat än dressyr och hoppning. Jag skulle vilja prova på islandshäst, terrång och körning.
 • Jag gillar surströmming. Äter det 1 gång om året ungefär!
Så! Nu vet ni lite mer om mig! Ni får gjärna fråga frågor om det är något ni undrar om mig!
 
 
 

hästar 1- när och hur

Jag tänkte berätta lite om hur jag började rida och varför i olika delar!
 
När jag var runt 4 år så red min stora syster en privat c-ponny som jag och Matilda fick rida ungefär två ggr var. Jag kom ihåg hur mycket jag älskade att sitta på hästryggen! Nät min storasyster började rida på ridskola i stället som helgryttare så började vi rida lördagsridning. Det var som prova på ridning för mindre barn som bara ville sitta på hästen och rida runt typ. Då red vi en gång i veckan i kanske 2-3 månader. När alla shetlandsponnyer som ridskolan hyrt for tillbaka så var det ingen lördagsridning längre... Det fanna bara en shetlandsponny kvar och en liten b-ponny. Shetöandsponnyn hette Isadora och b-ponnys hetter Windy.
 
När vi var 5 år började mamma hyra de två så att jag och Matilda skulle få rida. Det tyckte vi var jätte roligt! Ponnyerna gick nästan ingenting så när vi red så var de väldigt pigga. De första gångerna skrittade vi och tvadade men sedan fick vi börja galoppera. Första galoppen höll mamma i oss men sedan fick vi galoppera upp för en väg som kalla Torsjön och sedan galoppera tillbaka. Hästen jag red var Windy. Nu när jag tänker tillbaka på det så var det ganska farligt... ponnyer som inte gick annat än när vi red dom och vi kunde inte ens rida! Men vi älskade det! De bockade och drog iväg och hade säg men ingen av oss ramlade av! xD Det var då jag visste att jag ville fortsätta! Ingen av oss var rädd för dom och vi va endast 5 år och galopperade själv.
 
En gång när vi red dom så hade vi ridit ganska långt upp efter torsjön och då sprang Isadora rätt in i skogen och Windy bockade som s*t*n! Mamma fick gå med oss hela vägen hem för ponnyerna var alldeles för pigga och försökte sparka och bita varnadra och ville bara hemmåt! Efter det var vi bara ute någon gång till och sedan hade mamma fått nog. Vi skulle få börja ridskola...
 
Det här var första delen och andra kommer om någon vecka sådär om hur vi började ridskola!
 
har tyvärr ingen bild från den tiden...
/Kram!!
 

god morgon

Hej! Jag vaknade halv 12 och då var två av barnen här. De ska vara här till 2. Vi kommer rida i kväll när det är gansla varmt. Vi ska rida igenom dem lite i dressyren sen vilar de imorgon! Jag tror inte det händer så mycket mer idag men vi får se!
 
/Kram!!

ASK

Jag blir så s*vla arg när jag läser folks ask! När man skaffar ask ber man om att bli mobbad och få dumma och elaka frågor, men det väljer man. Något jag blir ännu surare på är när folk skriver frågor och svar om folk som inte bett om att vara med! Jag blir så sur!
 
Nu har jag läst en ask för mina kompisar berättade att jag var med i den... Det är en kille i min klass ask. Jag ser hur dumt han svarat.
 
T.ex maja wäringstam-SNYGG, vacker, söt, sexig, underbar, snygg kropp å hår och bara allmänt bäst!
 
2 snyggaste i din klass ?- **** å maja <3
 
När jag läser det här känner jag hur tårarna börjar rinna... Vem skriver sånt? Det är mobbning! Jag bryr mig inte om personens ask utan personerna som blir uthängda  hans ask!! Är det här okej?
 
Det finns mycket värre saker på den hära asken men jag vill inte hänga ut någon på min blogg! Jag tycker det här är så fel! Tänk de som blir skrivna om mycket på en persons ask och blir riktigt mobbad. Det här är första gången för mig men jag blir ändå sur och ledsen!
 
Jag vet själv att jag inte är en populär person i min klass och jag vet att personen är oseriös! Jag blir riktigt förbannad och sårad för sånt här! Tänk om den populära fick känna hur det känns? Jag har bara tur att jag har mina tjejkompisar för alla killar i min gamla och nya klass så gott som hatar mig! Det ända jag duger till är när det är grupparbete för då slipper de jobba... DET är inte kul!
 
Det jag ville säga är iallafall att jag tycker alla som skaffar eller har ASK är lite halft dum i hududet och borde tänka igenom vad de kommer få för frågor och framförallt tänka vad de skriver om andra personer!
Den som uppfann och startade ASK är ju den största idioten av alla! Hoppas alla haft en lika bra kväll som jag Godnatt!
 Vad skulle jag göra utan er?
/Kram!!

dagens och gårdagens ridpass

Ja nu är det bara 4 dagar kvar tills ridskolan börjar... Känns verkligen skit! Det betyder också att skolan börjar snart! Ska bli skönt att få tillbaka  rutinerna och träffa alla kompisar!
 
Igår red vi vid 6 och var hemma kanske 7? Vi red iallafall till Floxen. Vi red på stigarna och det gick jätte bra! Han har fått en sån bra galopp! Orkar hålla ihop den och galoppera i en lugn och fin galopp. Förut vägrade han att fatta vänstergalopp ute vilket som är konstigt då det är den han är starkast i? Men nu fattar han båda ute utan problem.
 
Idag red vi till Mo och vi körde konditions träning! Galopperade en sträka på 300-400 meter skrittade en bitt och körde igen. Nu kör vi 4 stycken vänder men vi vill komma upp till 8 vänder!  Imorgon rider vi lätt dressyr och sena vilar de fredag och lör elr sön hoppar vi och lör elr sön rider vi ut! Mycket uteriitter nu på slutet!
två ovisade bilder från en hoppträning innan sommaren!
/Kram!!

Tjejkväll

 
 
Förlåt för dålig uppdatering men jag har varit alldeles för trött för att blogga.
 
Iallafall vi har varit ute i vår stuga vid AVA hvsbad! Vi har stugan precis vid havet= NICE!!
 
Våra kompisar kom dit vid 5. Då hade vi redan varit där i 2 timmar. Jag och Matilda hade badat och städat lite. Det var 20 grader i vattnet och det är första gången på hela sommaren! När kompisarna kom så började vi med maten direkt. Vi skulle äta tacos. Efter vi ätit satt vi och pratade så klockan var kanske runt 7-8 när vi ätit och stökat bort. Efter det gjorde vi upp bastun och badade och värmde oss i bastun. Det var mysigt! Vi hoppade lite studsmatta och sånna saker!
 
Sen vid 9 tiden gick vi till kiosken och köpte en sandwich var. Det var gott!  Vi gick stranden hem. När vi gick dit pratade vi om skräckfilmer? Vad fick vi det ifrån liksom? Men, men! Kul var det iallafall! Vi packade upp grejorna och så. Vi låg i vardagsrummet. Sen gick vi ut och grillade. Ganska kul för ingen orkade vänta på att korven skulle bli klar så alla åt den kall! Man gör alltid en för liten eld för man bråkar alltid om glöden! Sen grillade vi marshmellows och pratade mer och så!
 
Klockan var väl mot 1 när vi gick in. Då åt vi ännu mer chips och satte på en film. Vi såg "på twilight breaking dawn part 2"  och jag Matilda och Lovisa somnade väl efter 30 min. Alva och Jennifer somnade inte så de gick ner till vattnet vid 3 tiden och kände på vattnet och gick på toan och så. När de skulle lägga säg så fanns det ju ingen plats så de la säg i soffan! Sötisar!
 
Sen väckte pappa mig vid 12 för han ringde på mobilen... Alla var vakna vid halv 1. Då åt vi och packade ihop. Sen badade några av oss igen och sedan for Alva Jennifer och Lovan hem vi 3. Pappa kom och hämtade oss vid 4.
Matilda                                          Lovisa                      Jennifer             Jag                                     Alva
Vad hände med mitt ansikte? xD
 
 
En lite bildbomb!
/Kram!!
 

hemma

Hej! Är nu hemma efter en trvlig kväll med tjejerna! Jag kommer lägga upp massor av bilder sen när jag kommer hem från stallet!
 
Idag ska hästarna ut och busa i skogen= KUL!
 

tjej kväll

ja det kommer inte vara någon bra uppdatering för att jag ska ut i stugan och där finns inget internet! Vi ska iallafall ha en tjejkväll och siva ute i vår stuga! Tänkte ta med mig kameran så får vi se om det blir några bilder eller inte!
 
Innan vi far ut ska vi handla och min storasyster kommer också förbi en sväng.
 
/Kram!!

dressyrat

Vissat är det typiskt att när det går super bra så har man ingen som tar bilder?
 
Iallafall så red vi för mamma idag. Vi red på volt under hela passet och det gick verkligen super bra! Han var framme för skänkeln och tog halvhalterna! Han gick i en lång och låg form i båda varven. Hen kunde tillochmed galoppera i en lång form i höger!! Det trodde jag aldrig skulle hända! Han sköt inte ut vänsterbogen en enda gång förutom i slutet för då var han så less!
 
Alltså jag tror inte det går att förklara våra framsteg! Från att han bara krullade upp sig till att länga och gå i en korrekt form på 2 veckor! Allt endrades efter att jag red Mira för min syster i mindre än 10 min! Hela min sits och inverkan ändrades!
 
Jag har börjat bli mer uppmärksam av mina egna fel som ryttare! Jag försöker nu trycka med hela skänkeln och inte bara med underskänkel, försöker hålla hande mer buren och inte kröka med handen etc, etc... Listan går att göra lång!!
 
ycket att det är så synd att han nu ska gå tillbaka till ridskolan om en vecka nu när han börjar bli riktigt fin! Jag ska göra mitt bästa för att hålla honom i någorlunda bra form och vi ska träna mycket kondition nu på helgen!
 
Älskar dig över allt annat!
/Kram!!
 

om stallet...

Det blev något fel men skriver bara lite kort om det...
 
Jag är på stallet nästan varje dag. När jag bara far dit för att kolla på en lektion så frågar nån om jag kan rulla ut en höbal, fylla höpåsar, mocka, hjälpa på nybörjar lektion etc etc...
 
Man sitter inte stilla mer än 10 min på stallet! Men det är mitt liv och mitt val att vara där och jag älskar verkligen att vara där! Skulle aldrig byta stallet mot någon annan sport. Även om jag inte kunde rida mer skulle jag vara där så mycket jag kan...
 
Vi i US har möten och planerar för att alla ska trivas och vi vill att alla ska älska stallet lika mycket som vi gör. De kommer bli det nya US-et och vi måste få dem engagerad!
 
Det jag ville säga iallafall är att ändå om det är hårt jobb och sena kvällar och alldeles för mycket ansvar man får ta på sig... så är det värt det för jag vet inte vad jag skulle göra utan det! xD
Och om stallet intte fans skulle jag aldrig ha träffat min bästa vän... FRED jag kommer alltid älska dig!
/Kram
 
 

stallet


 
På stallet är det aldrig lugnt. Jag är där oftast mån, ons, tors, fre, lör och sön. Tisdagar är ända dagen jag inte är där men det ähnder det också.
 
MÅNDAG:
 
 
 
 
 
 
 
 
 /Kram!!
 

13.00?

Nu har jag sovit till 1!! Idag är sista dagen vi har hästarna... NEJ!! Vet inte riktigt om vi ska ställa in dem i ny stallet eller om vi ska låta dem stå kvar.
 
Idag ska vi iallafall tvätta hästarna, smörjagrejer, rida för mamma, tömma boxar och allt annat... MYCKET att göra! Hoppas det går bra att rida för mamma också! Vi kommer nog få rida hästarna i en vecka till för ridskolan börjar inte förrän då :D Något positivt!
 
Imorgon ska vi sova i vår stugan med vära tjejkompisar och de ska bli jätte kul!
 
Vi hörs senare!
/Kram!!
 
 
 
 

ny...

dag nya möjligheter!! Nee skojar bara ;) I morgon/dag ska vi rida dreesyr för mamma. Hoppas det går lika bra som förra dressyren! Tänkte bara lägga in ett kort inlägg men vi hörs imorgon!
/Kram!!

Före/efter

Den första bilden är innan sommaren. Kanske vid april-maj?
Den andra är sedan idag. Ser ni någon skillnad?
/Kram!
 

Bilder

Jag är så ledsen för dålig update men nu ska ni få en lite bildbomb sen i dag!
Mer bilder kommer sen!
/Kram!!
 

Tillbaka!

Nu har jag kommit hem från stugan. Det här var den sista natten vi sov där med familjen i sommar. HEMSKT!!
Vi for på en båtutflycky och åt på en ö. Det var super mysigt! Sen bastade vi och gick och la oss typ! ;)
 
Idag tänkte vi fotografera med hästarna. Ta lite före efter bilder och bilder med både vi och hästarna. Tror det blir en uteritt också kanske :D men vi gör det senare idag!
 
Vi sover ensam hemma inatt också men det gör inget för mig! Ikväll kommer ni nog få se lite bilder och  så!
 
Alltså han gick så här hela passet! Precis som jag vill!
/Kram!!
 

13.00

Klockan är 13.00 och vi har hunnit varit och grattat en 3 åring! Idag ska hästarna vila och vi ska ut i stugan så jag kommer inte kunna blogga nu  föörän imorgon! :( Känner också att jag inte har så mycket at blogga om men... Vi ska snart till stallet för att mocka och fylla mat sedan bär det av till stugan! Jippi! :D
 
Om det är fint väder far vi nog ut med båten och äter. Det har inte vi gjort en enda gång i sommarro hc det brukar vi göra en gång i veckan en vanlig somma. Men men. That's life! Vi hörs imorgon! :D
 
 

Mål

Jag tänkte skriva upp lite mål för både Fred och mig!
 

MÅL MED FRED

 • Att Fred orkar galoppera i en lång och låg form utan att bli dragig och jag bara kan "åka med"
 • Lära Fred göra galoppombyte
 • Träna banor på 90-1m utan problem
 • Tävla en klubbtävling på 90cm felfritt
 • Tävla LB:1 dressyr med en bra känsla

MÅL FÖR MIG

 • Hålla min hand korrekt
 • Kunna använda mindre hjälper
 • Gå ULK- kursen
 • Få bättre kondition och mer muskler så jag orkar rida mer
Det är sånna här mål jag har för mig... Inte några höga men lagom! Jag kommer nog aldrig ta mig runt en bana på LB höjd på lokal tävling med Fred. Men det gör inget! Jag är nöjd ändå! xD
Min fina älskade Fred
/Kram!!
 

 


Dressyr

När jag kom hem från stallet imorse somnade jag i  2 timmar. Skönt! Efter det så drog vi alla tre i sängen i kanske 1-2 h och sen kom mamma och pappa hem från stugan. Vi klev upp och fikade och så så vid 1-2 for vi till stallet.
 
Där mockade vi, fyllde vatten och mat. Sen tog vi in hästarna och skötte om dom och sen red vi.
 
Ridpasset gick jätte bra! Fred gick i en lång och lång form och det är ju det jag har trönat på! Han ar mycket enklare att kröka på nacken och hänga på bettet men ida gjorde han inget av det! Duktig ponny!! Jag galopperade i båda varven sedan fick Stina hoppa upp. Det såg jätte bra ut! Hon fick dock jobba håst för att kunna sitta ner! xD
 
Stina red Fred bara någon vecka innan jag fick han. Hon kände en stor skillnad! Nu orkar han mycket mer ochh blir inte alls lika tung i galoppen! Är så nöjd med mitt  eget arbete med honom!
Här får ni lite bilder från passet!
De sista är på Stina och Fred. Visst ser det snyggt ut? :D Han går lite bakom lod men det är svårt att få fram han ordentligt!
/Kram!!
 
 

augusti

Idag är det 1 augusti! Månadspeng here we come! Igår kväll gjorde vi nte så mycket igentligen... Vi åt frukt och doppade i choklad och det var riktigt gott! Sen åt vi godis och drack dricka! sen pratade vi och somnade :D
 
Imorse har jag varit på stallet och släppt ut hästarna. Det här var nog sista morgonen. JIPPI!!!
 
Hästarna ska nog stå idag för nu har de ju gått sen sön så då förtjänar de en vilodag! ;)
Tror inte det händer något mer idag men vi får se! :D
/Kram!!

RSS 2.0