Stina

Nu har jag kommit hem  från stallet. Jag hoppade Mira. Det gick super! Hoppade samma sak som med de andra hästarn!
 
Efter det for vi ut med Fred och Sheba och det gick bra! Mycket galopp! xD
 
Just nu så står Stina och hackar grönsaker  så vi ska snart äta! Stina ska sova här inatt! Hon är också hästtjej! Vi ska nog fara och köpa godis och prata och se på film! Tjejprat!
 
Det HÄR är Stina :D En vanlig dag på stallet!
/Kram!!

SOL!

Efter ett dygn med regn och dåligt väder så har solen kommit fram!
 
Föräldrar och Tvilling är i Umeå så jag är själv. När de kommer hem ska vi till stallet och rida. Idag blir det uteritt till Mo med kondition träning tror jag!
 
Sedan ska jag nog rida Mira också. Vi ska kanske dra in henne till klubben så ska jag få hoppa henne lite! Har inte hoppat henn sedan  förra sommaren när jag gjord min tävlingsdebut på 80 cm på henne! Det ska bli kul! xD
 
När jag har ridit 2 hästar så är nog dagen snart slut så vi får se om det är något mer jag ska göra! :D
Älskar verkligen den här bilden!
/Kram!!
 

14 och lycklig?

Jag är 14 år och lever livet. Hela min familj får kämpa för attt orka och då speciellt min mamma... Hon jobbar som lärare, har tre tonårsdottrar och hjälper både oss och ALLA andra på stallet.
 
Jag är 14 år och mina största bekymmer nu är att jag snart inte kommer få rida Fred varje dag. Är det normalt? Att inte ha bekymmer?
 
Jag trivs i skolan. Går i en perfakt klasss med alla jag gillar och jag har alltid någon att prata med. Jag har både mina gamlaklass kompisar som jag har känt sedan sexårs och alla mina underbara hästtjejer i min klass!! Kan man få bättre? Jag har det bra och klagar ändå.
 
Man hör hur många det är som verkligen får kämpa... Man vill inte gå till skolan för att man blir mobbad och har inga vänner. Jag HATAR mobbning!! På vår skola tycker jag att det inte är så mycket mobbning och det är jag glad för!
 
Man läser alla de hära storas bloggar om hur de får elaka kommentarer och förstår inte själv hur en levande person kan skriva sånt? Nellie Bentsson är 13 år och får så mycket näthat att jag vill spy när jag ser det! Jag vet inte om jag skulle klara av att ha en blogg om jag skulle få den haten av så många. I sådana lägen är det viktigt att ha en stöttande familj, och det har hon.
 
Jag vet att det finns så många där ute som är mobbad/ retad/utan vänner osv... Till er såger jag KÄMPA! Det måste ni! Gör allt i er makt för att få det bättre. Om ni får en elak kommentar på nätet... Kolla då på era 10 positiva kommentarer och kolla vilka ni är förebilder för! KÄMPA! Och alla ni där ute som kommenterar elakt. Tänk på personen ni skriver det till. Skulle du säga samma sak till din bästevän? Är det mer okej att säga det till hen än till din kompis? Tänk på det så kanske det blir mindre näthat här i världen!
 SÅHÄR känner jag när jag ser näthat på datorn! Hur känner ni?
/Kram till alla starka själar där ute!

godnatt

Regnet smattrar på fönstret och det är inte för varmt på rummet. SKÖNT! Det är nu jag sover som bäst! Kan sova hur länge jag vill imorgon och det känns bra! Efter att ha hoppat ett regnigt pass känns det könt att få komma in i värmen och bara ta det lugnt! Godnatt alla! Sov lika bra som jag tänkt!
 
/Kram!!

Video hoppning

Här har ni hoppningen idag! regnet öser verkligen ner! xD
 
Hoppas ni gillar den!
/Kram!!

Hoppat!

Nu har vi hoppat! När vi kom till stallet så var det regn i lusten men hade inte börjat regna än. När vi hade kommit ut med hästarna och ridit och hoppat fram var det dax att hoppa bana. När Jag skulle hoppa börjar det verkligen spöregna! Trodde inte Fred skulle bjuda lika bra på hinder men det gick bra! xD
 
Vi började med att hoppa fram på en åtta. Fred blir ofta lat och vill inte landa i höger galopp så vi la en bom direkt till höger och då bytte han varje gång över hindret innan bommen alltså! Han fattade vad jag villa att han skulle göra!
Efter att vi hoppade det så hoppade vi kombination. Det tyckte Fred var väldigt besvärligt. Han tog ett halvt galopp språng kanske 3 ggr när jag kom mot men sen hoppade han bra!
Nu var det dax att hoppa bana. Det började ösa ner och det var väll inte det roligaste men Fred hoppar super genom alltihop! Kombinationerna och allt! xD Man känner verkligen att det blivit skillnad på honom sen man började rida honom!
Det kommer kanske komma en film på rundan sen! Nu ska vi till mormor och morfar! :D
/Kram!!

Snabbt inlägg

Ja nu ska vi snart till stallet för att byta hage till hästarna, bygga bana, sköta hästar och hoppa! :D Ska bli super kul! Kommer skriva mer senare!
/Kram!!

morgon fodring

Igen... Men idag tog det bara 30 min för världens bästa pappa stjussade mig dit och hem! Jag skule bara släppa ut 3 hästar och sedan han jag mocka åt 2 också! När man kom hem var båda barna vakna och det är så mysigt!
 
Idag ska vi ju hoppa men vet inte riktigt vad det blir. Tror det blir någon sorts bana!
Är det någon som är intresserad att höra lite om vår klubb? Bilder och information?
 
/Kram!!
 

Mobil...

Är något jag inte äger... Allvarligt! 14 åring som INTE har en mobil? What's wrong with me?
 
Jag hade en knapp mobil som jag köpte för egna pengar när jag var 10 men i vintras/våras när jag var ute och red så kollade jag vad klockan var och sedan tror jag att jag glömde att stänga fickan... och POFF så var mobilen borta! xD
 
Jag känner verkligen att jag begöver en mobil men bara för att ställa väckarklockan på morgonen och för att kunna ringa efter stjuss från stallet! Om jag hade 500 liggandes skulle ja nog köpa en smart phone så att jag kommer in i 2000- talets teknologi men skulle klara mig lika bra med en tegelsten :D  Jag känner att jag häldre köper hästutrustning och kläder för pengarna jag tjänar.
Sån mobil hade jag och skulle överleva med en lika bra igen!
/Kram!!

Stallet

Jag har nu kommit hem från stallet. Det var så dåligt väder så vi bestämde oss för att låte hästarna vila. Imorgon ska vi hoppa! Ska bli super kul! Vi ska hoppa för mamma.
 
Det känns hemskt att vi är inne på sista veckan med fred och Sheba. Vi har hyrt dem under sommaren och snart är det inte bara jag som kommer sitta på hans rygg... Ingen annan än jag har ridit honom på 5 veckor men snart är det slut. Men jag kommer ju fortsätta rida honom 3 ggr i veckan och det får väl räcka! :D Om han ändå var min och jag var kortare!
 
Barnen har somnat och nu sitter man här. Vad ska man göra ikväll? Jo det ska jag berätta... INGET!! bara vara med familjen, titta på TV och sitta vid datorn. :) Om jag har tur kanske jag kan få någon att ta bilder imorgon när vi hoppar? Vi får se! Hoppas alla får en bra kväll!
En bild på en av barnen som sover här! (bjuder på bilden på mig)
/Kram!!
 

Maja

Jag som skriver här heter Maja Christina Wäringstam och är född -99. Jag började rida när jag var 5 år och började rida på ridskola när jag var 6 år. Då började jag direkt att vara helgryttare. Jag dansade förut också men sedan bestämde jag mig för att endast rida.
 
Jag har 5 storasystrar och har en tvillingsyster som heter Matilda. Jag har tre halvsystrar som är vuxna och en syster som fyller 18 i år. Jag bor med min mamma, pappa, stora syster, tvillingsyster och vår katt Zelda. Vi har också en d-ponny som heter Mea Mira som min stora syster rider men men även jag och min tvilling rider.
 
Jag lever verkligen för hästarna. Jag rider 3-5 dagar i veckan men är på stallet 5-6 dagar i veckan. Jag rider på ridskolan Nordmalings ridklubb och har alltid ridit där. Jag är med i klubbens US och vi är som en stor härlig familj! Vi annordnar allt från ponnyridningar, till julshower, till övernattningar, till kalas! :D
 
Jag vet inte riktigt vad jag vill med min ridning men jag vill komma så lågnt jag kan om man tänker på att jag rider ridskole häst. Jag skulle gärna vilja tävla LB med Fred men vi får se... Jag skulle aldrig säga nej till egen häst heller men då skull jag vilja ha en strohäst! Något jag gärna gör är att gå ungdomsledar kursen och göra sådana utbildningar om jag får chansen! Hoppas ni vill följa mitt liv!
/Kram!!
 
 
 

Dagdrömmar

Igår när jag cyklade hem från stallet såg jag en ambulans. Då får jag ganska konstiga tankar. Nu ska ni får höra.
 
Jag kommer cyklande över bron som går över E4:an då kommer det en bil. Jag känner igen bilen för det är våran gamla bil som vi har sålt till en i Nordmaling. Han som kör pratar i telefon och ser inte mig. Han kör på mig i 60 km i timmen. Han som kör på mig får panik och smiter. Det är bara tur att ambulansen är där så de kommer dit fort. Jag är i medvetande men har gjort illa mig ordentligt i  ena benet. Ambulansen kör in mig till Umeå. Han som har kört på mig får panik och far till sin kompis. Kompisen är en kille vi känner och han ringer fort till min familj och berättar vad som hänt. Jag blir bra igen och han som smet kom och bad om förlåtelse.
 
 
Ja det är en vanlig tanke jag kan få men brukar ha ännu värre och konstigare tankar ;) tror jag ska börja skriva sådana hära tankar här på bloggen! Är det fler än jag som brukar ha sånna tankar?
/ Kram!!

fortsättning badat

Vi badade ju igår. Det har varit jätte kallt i vattnet men igår var det 18 grader så vi slog till! det gick jätte bra! vi lastade hästarna i transporten och drog ;)
 
Vi trodde att Fred inte skulle vilja gå i om inte Sheba gick i, men det var tvärtom! Fred gick i och älskade det! Han simmade och gillade det verkligen. Vi badade kanske högst i 10 min men det var super kul!  De simmade båda lite men de tyckte det var lite konstigt!
 
Nu ska vi vara barnvakt till två små troll ungar! Vi är moster åt dem! de ska sova här. Vet inte riktigt hur det blir med hästarna men troligtvis far vi ut och rider.
/kram!!
 

Badat!

JIPPI!!! Vi har badat och det gick super bra! Kommer skriva mer imorgon men nu ska jag ut i stugan så vi hörs!
(smakprov)
/kram!

Fred

Fred är en d-ponny valack född 2003 med okänd stam. Han är en ridskole-ponny på Nordmalings Ridklubb och funkar super bra där! Han är en rödskimmel med fyra vita strumpor.
 
Jag har varit helgryttare på honom i 2-3 år nu och både han och jag har utvecklats mycket på den här tiden. När jag började rida honom kunde inte jag få en häst att jobba i form och hade svårt att rama in hästar på hinder. Han var ganska tjurig och sprang gärna på sidan av hinder. Nu går han i stadig form i alla gångarter och hoppar banor upp till 1m. Jag rider honom fre-sön och hoppar varannan fredag i hoppgrupp och varannan vecka rider vi dressyr för mamma xD. Han är en underbar häst som älskar livet! Han funkar på alla lektioner och är super snäll i boxen.
 
Jag och Fred gjorde vår tävlingsdebut i somras. vi hoppade LD/LC och det gick jätte bra! Det var massor av blommor över allt och mycket att titta på. LD stannade han två gånger men är jätte nöjd.
 
I LC så var han super fin på framhoppningen och jag hade en jätte bra känsla inför klassen. Väl där inne så hoppade han första hindret som var en oxer sedan kom en oxer med ett blank i mitten som det stod tractor city på. Det tyckte Fred var super läskigt så han stannade ut sig på den. Efter hoppade jag första hindret en gång till och var verkligen super stolt över honom! Han hoppade ju första hindret! xD
 
 

Stalljour

 
Hej!
 
Jag har nu kommit hem från stallet efter att  haft morgon staljour. Det brukar som mest vara fyra hästar inne men idag var det 6( !! ) hästar. De ska ut i hagen, ha höpåsar, fyllas vatten, mockas och he på flug/exem täcken! xD
 
Idag ska vi rida dressyr för mamma och det ska bli kul! Eller ska vi fara och bada med hästarna ute i vår stuga!! :D Skulle vara så himla roligt! Jag tror inte Fred har badat så många gånger faktiskt xD Vi får se vad det blir.
( bilder från i våras)
/ KRAM! xD
 
 
 
 

Maja Wäringstam

Hejsan! Jag heter Maja Wäringstam och tänkte prova på det här med att blogga!
Här kommer det stå mycket om min vardag och om hästar.  Hästen ni mest kommer höra om är ridskole ponnyn Fred men ni kommer få höra mer om honom och om mig i ett eget inlägg!
Hoppas ni kommer stanna och läsa!
Kram!
 

RSS 2.0