Att vara perfekt i allt

 
Varför har vi så höga krav på oss själva? Och speciellt vaför har alla runt omkring oss ett krav på en annan person?
 
I en klass så finns det alltid de som är bäst, de som är sämst och de som är medelmåttig.
 
När man är bäst så ligger man på ett genomsnitt av A och B i betyg. Man har aldrig sämre än B och om man har det så är man sämst. Om man får ett C på ett prov så kommer det någon person och viftar med papperet i ens ansikte när de fått ett A och säger hur mycket bättre de är. Men jag får absolut inte säga till någon som är sämre än  mig samma sak? Då trycker jag ner den personen. Och om jag inte säger vad jag fått på ett prov så har det automatiskt gått dåligt och folk säger att de säkert var bättre än mig. Om jag då ändå berättar vad jag fått och det gått bra så är jag en skrytare och en nörd. Vad är problemet? 
Just nu så är det inte något bra att vara duktig i skolan. Man får aldrig ett Grattis  om det gått bra på ett prov för det är så självklart att det ska gå bra! Men om det då har gått dåligt så får man så sjukt mycket skit för det! Tror ni inte att jag är nog självkritisk mot mig själv? Jag behöver inte era ord kastade i mitt ansiktet!
 
Om man är sämst i klassen så ligger man oftast på ett D till F. De personerna kan folk säga grattis till om de är godkända i ett ämne och om det får F så säger man Bättre lycka nästa gång eller något sådant. Man skulle aldrig gå fram till en person med ett F och säga hur mycket bättre man är för då kan man ju bli sårad! Tror ni inte att jag blir lika sårad?
 
Sedan finns det de som är medelmåtta. De får ibland ett A och ibland ett E. Det beror i vilket ämne. Det är oftast de här som trycker ner när de får ett A. Det är inte alla som gör det men det finns oftast några i varje klass. Självklart ska de vara stolt för att de fått ett A men för det måste de inte få någon annan att må dåligt för viljes...
 
Det jag egentligen vill säga är att även om man är bra eller dålig så ska man ändå inte skryta! Jag känner ibland att det skulle vara mycket lättare om jag alltid låg på ett C men nu gör jag inte det , och kommer inte ändra på mig heller! Gilla läget alla ni som har dåligt självförtroende och sluta att trycka ner på andra! Tänk dig själv om någon säger samma sak till dig, hur skulle du då må? Alla är vi människor och alla har en dålig dag. Jag kan också få ett dåligt betyg en dag!
 
/Kram!
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0