Idag är ingen vanlig dag....

... för idag är det en " bli hästägare dag!"
 
Jag är så lycklig, så lycklig! Idag har vi hämtat hem min och Matildas storhäst. Hon heter Gurrane Laurens Star, men vi kommer kalla hene " Laurie"! 
 
Laurie är ett 7 årigt sto importerad från Irland. Hon är en Irish sporthorse på 170 cm i MKH och är Isabell färgad! Laurie är så snäll så det finns inte! Hon har aldrig åkt i en transport utan bara i hästlastbil och hon går rätt in i transporten och går lika snällt ut! När hon kommer in i boxen är det första hon gör att börja tugga på hö och kort därefter ställer hon sig och dricker! Många hästar är ju ganska nervösa första dagen och får dålig aptit och dricker dåligt. Jag har aldrig varit med om en häst som dricker så mycket! 
 
Hon fick även gå ut i en hage i några timmar och hon rullade sig flera gånger! På kvällen kom det en tjej från stallet som har två sadlar till salu så vi provade dem. Jag red i dressyrsadeln i kanske 30 min och Laurie skötte sig jätte bra! Hon gick i en fin och stadig form när jag höll ordentligt i tygeln och inte glappade! :D 
 
Laurie är väldigt smal och omusklad då resan till Sverige tog hårt på henne... Nu ska vi göda henne så hon går upp i vikt och börja jobba upp musklerna! Här är några bilder Matilda tog. 
 

Lycka!! Vår alldeles egna häst! Så vacker!
/Kram!!
 

Kommentarer
Postat av: L a m i a s . s e

Jättefin, stort grattis! :D

2014-10-15 @ 02:10:26
URL: http://lamias.se
Postat av: Karolina

Åh vad kul!! Grattis! Jättefin :D

2015-01-06 @ 13:42:37
URL: http://karolinahj.blogg.se
Postat av: Amanda

Åh, vad härligt!!

2015-01-27 @ 22:18:14
URL: http://teamluffarligan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0