Tävling Vännäs 9/5

Alltså en dag! Klev upp vid 5, var på stallet vid 6 och for därifrån vid 7. Fred gick rätt på transporten och stod jättesnällt på transporten! När vi väl kom dit så var han lite orolig, gnäggade men var super snäll! Vi gick banan i lugn och ro och kollade nästan på alla b-ponnysar och lastade sen ut honom.
 
Fred var som en fiolsträng! Vi sadlade på och jag skrittade mot framridningen. Allt gick super bra, han var lite spänd och nervös men skötte sig bra! Han hoppade bra på framhoppningen också sen var det in på banan. Han var spänd och lite nervös men ändå ingen fara. Han hoppar 1-3 utan problem men femman får vi ta om 2 ggr. Sen hoppar han över och hoppar bra till 7 och där stannar vi ut oss. Jag hade inte riktigt den farten jag behövde för att få fram honom när han blev osäker, men det var vår första bortatävling. Hoppade 1 en gång till innan jag gick ut och han hoppar jätte fint.
 
Nu var jag redan super duper nöjd! Vi tog oss till hinder nummer 7! Fatta vad bra? Fred var pigg och glad och vi lastade på honom igen. Nu var det bara att tagga till nästa klass! Det tog kanske 2 timmar innan vi tog ut honom igen. Nu var han lugnare men mycket mer taggad. På framridningen började han titta mer och som små bocka/ stuttsa på stället när jag skulle galoppera! Fick fram honom och på framhoppningen gjorde han samma sak! Han var riktigt taggad och blev då lite mer taggad. Han hoppade bra på framhoppningen och när jag gick in på banan var jag mer bestämd och satte en bättre galopp från början. 1 och 2 går bra men sen är det samma hinder som jag stannade ut mig på i förra klassen. Han tvärnitar och jag tar om det. Sitter och klämmer och taggar ända fram till hindret och sen stannar han, trodde jag. Fred hoppar nästan stillastående och jag kommer helt efter. Jag landar sen på hans hals men det första jag gör när han hoppar är "BRAAAAAAAAA!!!" Folket på läktarn börjar små skratta då jag är påväg av och jag börjar säga hur duktig han är. Sätter i alla fall till mig och hoppar vidare. Nu börjar jag få mjölksyra då jag får jobba järnet för att hålla igång. Vi hoppar 4 och 5 och sen 6 så tar det stopp igen. Nu var det jag som slutade driva och hoppar igen och tar oss över. Tror dock att jag är utesluten då jag får för mig att vi stannat 3 ggr så jag lägger en volt och mamma säger till mig att jag får ju fortsätta. Hoppar 7 också super bra men blir ju utesluten så jag gjorde volten! OOUPPSS!!
Jag skulle ändå inte orkat rida längre då jag fick kämpa skiten av mig för att hoppa de där hinderna! Men över tog vi oss!
 
Efter lastade vi och for hem.
Jag är super nöjd över dagen och är så stolt över Fred! Nu taggar vi nästa tävling som är inplanerad!
Fler bilder kommer med bättre kvalla. Tog den här från FB!
/Kram!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Sanna Bäckström

Grymt bra kämpat Maja! :)

2014-05-11 @ 20:30:29
URL: http://sannabackstrom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0